Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

BEYKOZ SOĞANLI ÇÖREK TARİFİ ve YAPILIŞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


MALZEMELER


  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, kekik
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2-3 su bardağı un


YAPILIŞI


  • Soğanları incecik yarımaylar halinde doğrayıp tereyağıyla birlikte tavaya aktarın. Karıştırarak, hafif sararıncaya kadar, 8-10 dakika kavurun.
  • Ocaktan alıp tuzu, baharatları, peyniri ve sütü ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
  • Diğer taraftan, yumurtaları bir kaseye kırıp kabartma tozunu ekleyin ve tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Üzerine tavada sıcak halde bekleyen soğanlı karışımı ilave edip karıştırın. Unu da azar azar katıp karıştırın ve koyu kıvamlı bir karışım hazırlayın.
  • Karışımı, yağlanmış büyük boy bir borcama aktarın. Önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelince dilimleyerek servise sunun.
 

başak

Game Master
Katılım
30 Ocak 2013
Mesajlar
220
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Misafirlikte yedim bu çöreği ben çok değişik deyişik bir aroması var. Kendim denemedim hiçdenememde sanırım.
 
Üst