Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

İzlenilmesi Gereken 2016-2017 Yılın En İyi 20 Filmi

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
67
Puanları
48
2017 Yılın En İyi 20 Filmi

Sinemalar için yılbaşı 1 ekim... Ben de Filmekimi yaklasirken son 1 yılın muhasebesini yaptım ve festivallerde ya da vizyondayken sinemada izlediğim en iyi 20 filmi geri saydım. Umarım festivale bilet bulamayanların yaralarına iyi gelir.

20 Şanslı Logan - Lucky Logan (2017)


Yazıdan: “…Redneck diyarı Güney'den tempolu, dantel işlemesi soygun hikayesi... 4 yıllık bir aradan sonra emekliliğini delen Ocean's serisinin yönetmeni Soderbergh; Adam Driver, Daniel Craig ve Channing Tatum’dan izleyiciyi kolayca filmin içine çekecek bir sinerji yaratmayı başarmış. Şanslı Logan yumuşak bir kendini iyi hisset filmi, ama hiç kolaya kaçmayıp akıllı olmak için sahne sahne, karakter karakter uğraşmış…”

19 Mayın Ülkesi – Under Sandet - Land of Mine (2015)

Yazıdan: “…2. Dünya Savaşı sırasında Danimarka’nın Batı sahillerini kaplayan kumsallara Almanlar 2 milyonun üzerinde mayın yerleştirdiler. Bu mayınları temizlemek 2.000 Alman savaş esirine düştü. Çoğu çocuk yaştaki esirler, mayınları demir çubuklarla bulup, çıplak elle tek tek etkisiz hale getirmeye zorlandılar. Mayın temizlemeye zorlananların yarısı bu süreçte öldü ya da ağır yaralandı. Mayın Ülkesi bu çocukların olduğu kadar; işgalden yeni kurtulan halkların, bu halkların aşağılanmış askerlerinin biriktirdikleri kin ile normalleşme arasında sallanan dengelerinin hikayesi…”

18 Rocky II Nerede? - Where is Rocky II? (2016)

Yazıdan: “…Gerçek ve gerçeğe dayanan kurgunun iki ayrı koldan yürümesini izlemek enteresan. Bismuth, ekran ve perdelere bakışımızı, onlarla ilgili varsayımlarımızı tokatlıyor…”

17 – Toni Erdmann (2016)


Yazıdan: “…Hayatı hafif tarafından tutan baba ve kurumsal yaşama kaybettiği kızının; ilişki kanalları üzerinden yürüyen, yürüdükçe sevilen hikayesi. Sonuna doğru kopan kayışlar şahane…”

16 Paterson (2016)

Yazıdan: "…Film, günlük işler ve en sıradanlar arasındaki zaferler ve yenilgilerle ilgilenirken, boşlukları şiirle dolduruyor. "O unutulmaz gün" yerine rutinler, sıra dışı yerine bildik, kırılmalar yerine alışkanlıkları malzeme olarak kullanmasıyla Paterson çok özgün…"

15 Gece Hayvanları - Nocturnal Animals (2016)

Yazıdan: “Tom Ford’un yarattığı güçlü görsellik ve akış için belirlediği ton ile film kendine özgü bir kimlik kazanmış… senaryosuyla, hikayesiyle, oyunculuklarıyla, Tom Ford'un sahnelere yapıştırdığı duyguları seyirciye aktarmada seçtiği taze yollarla, sorguladıkları ve temposuyla 2016’nın izlenmesi gerekenlerinden…”

14 – Frantz (2017)

Yazıdan: “…Kurumsal şiddet, geri kalanların hayatları, yasın evreleri, felaket getiren fırtınalardan sonra devam eden hayatların dinamiği, savaşın gerçekleri boğması gibi zor konular beraberce filmin dokusuna işlenmiş. Film, üzerinde yükseldiği konuların ağırlığına ve gerçeklikten taviz vermemesine rağmen seyircinin göğsüne oturan filmlerden değil…”

13 Neruda (2016)

Yazıdan: “… Şilili ünlü şair Pablo Neruda’nın kaçak hayatı yaşamaya başladığı dönemde dolanan film aktıkça şiirselleşmeye, fiziksel dünyadan koparak gerçeküstü bir doku kazanmaya başlıyor. Bildik biyografilerden oldukça farklı, Neruda'nın hayatını köşebaşları basmak ya da anekdotlardan bir örgü yaratmak yerine; Neruda'nın elle tutulmaz, zaman çizelgesine dizilmez entelektüel mirasından beslenerek görselleşmiş…”

12 Sosis Partisi – Sausage Party (2016)

Yazıdan: “…Dili argo; küfür ve bel altı espri dolu ama argo ve küfür olacaksa böyle olsun; çünkü film çok komik ve eğlenceli. Varoluşumuza, inançlara ve insani hataların temelinde yatan eğilim ve meyillerimize dair üzerinde düşünmeye değer sorular barındırıyor…”

11 Manifesto (2015)

Yazıdan: "…Modern dönemin iletişim aracı yazıydı – yazı üzerinden tartışılıyor, anlaşılıyor, yürünüyordu. Postmodern dünyada günümüz insanına görüntüler, sesler ve sloganlar üzerinden ulaşılabiliyor; Manifesto da modern dönem manifestolarını görselleştiriyor, seslendiriyor, bugünün insanının yutabileceği parçalara ayırıyor, bugünün insanı sıkılmasın diye eğlenceli paketlere sarıp, her lokmayı uçak haline getiriyor. Dünü bugüne tercüme ediyor…"

10 Kırmızı Kaplumbağa - La Tortue Rouge - The Red Turtle (2016)

Yazıdan: “…Başta fazla direkt ve basit görünen hikaye, ilerledikçe boyut ve katman kazanarak kalınlaşıyor. Anlatımındaki yenilikçilik ve sakin ve ufak oynanan ama güçlü görselliğiyle kendine has ruhu olan ve zaman içinde referans verilebilecek bir işe dönüşüyor. Vahşi yaşamın sakin kıyısından beslenen ses kurgusu da filmin görsel başarısının altında kalmamış… Studio Ghibli animasyonu…”

9 Exotica, Erotica, Etc. (2015)

Yazıdan: “…Bir Yunan gemi kaptanı ve bir Brezilyalı liman fahişesinin sesinden; içten, derin, dalga dalga insanın içine akan, görsel açıdan da çok güçlü bir belgesel...”

8 – Dunkirk (2017)

Yazıdan: “…Nolan ise Dunkirk'te hikayeleri sınırlı ve etrafındakilerden pek de ayrışmayan karakterleri ile savaşın bireyi küçültmesi, özneleri nesneye dönüştürmesi, büyük resim içinde anlamsızlaştırması üzerinden yürüyerek benzer bir [savaş karşıtı] pozisyon alıyor. Karakterler üzerinden akan bir hikaye yok, baş rolde durumun kendisi, hatta savaşın kendisi var…”

7 – T2 Trainspotting


Yazıdan: “…Bir Trainspotting olmak için biraz fazla steril; 20 yıl önceki ilk filmin o sapık tadı, gerilimi, deli doluluğu, isyanı pek yok… Ama T2 çok eğlenceli ve içeriğindeki bugüne dair şeylerin/değerlerin yoğunluğu onu gelecekte, bugünü (geç 2010'ları) anlamak için iyi bir referans bile yapabilir… T2'nin izleyiciyle iletişim kurabilecek birden fazla kanalı var ve filmin ortak böleni -kurguda, yönetimde, diyaloglarda ve oyunculuklarda - zeka…”

6 – Hayata Röveşata Çeken Adam – En Man Som Heter Ove - A Man Called Ove (2015)

Yazıdan: “…Hep aranan film işte: ‘Kendimi iyi hissedeceğim bir film olsun, ama derin de olsun. Hem güleyim, hem iyi film olsun. Komik olsun, ama kof olmasın’…”

5 – Yaşamın Kıyısında - Machester by the Sea (2016)

Yazıdan: “…İzleyiceye sunduğu tecrübe film izlemekten ziyade, kulak misafiri olmak: O kadar gerçekçi oyunculuklar, o kadar gerçekçi sinematografik tercihler. En İyi Özgün Senaryo Oscarı'na layık hikayesi, şahane karakterleri ve oyunculuklarla, basitlik içinde müthiş bir derinlik sunuyor…”

4 – Geliş – Arrival (2016)


Yazıdan: “...Bütün bunları yaparken kendini beğenmiş ve bilgiç bir tavrı da yok, aksine 'ben deniyorum. iyi film olmayı deniyorum.' diyor. Geliş; zamana, dile, perspektifin önemine dair öne sürdüğü cesur fikirleri, akıllı hikayesi, hikayeyi ayağa kaldıran fikri iskeleti ve filme zindelik katan temposu ile bugüne kadar izlediğim en iyi bilim kurgu filmi…”

3 Hizmetçi - Ah Ga Ssi - The Handmaiden (2016)

Yazıdan: “…Akış boyu her kırılmadan sonra, gösterdiğinden fazlasını sakladığını özellikle açık eden, gizemle tatlandırılmış Dickensvari anlatımı göz kırptırmıyor. Harika sanat yönetimi ile izleyiciden bir kültür filtresi talep etmeyen oyunculukları filme değer katıyor. Ahlaksız, heyecanlı ve seksi kurgu içinde çoklu perspektiften harikulade bir akış ve zeki kurgulanmış köşeleriyle beklentileri çok kolay aşacak . 2.5 saatlik filmden, hemen bir film daha seyretme arzusuyla çıktım…”

2 Beden ve Ruh - A Teströl es Lelekröl - On body and Soul (2017)

Yazıdan: “…Bir mezbahada çalışan eleğini asmış, asosyal, hayatı öylece idare eden orta yaşlı ve çolak bir adam ile henüz bir elek bile bulamamış, adamdan da daha asosyal ve hayattan kopuk genç bir kadın arasındaki uyumsuzluktan uyum çıkartan özgün, romantik bir melodrama. Rüyalar alemi ile ayık dünyayı, insanlarla hayvanları bağlayan köprüleri ve duru oyunculukları ile Berlin’de Altın Ayı’yı kazanan Macar filmi…

1 Raw (2016)

Yazıdan: “Daha 13. saniyede yakanıza yapışıyor ve yazılar akana kadar da silkelemeye, sallamaya devam ediyor. Tam bir düzlüğe çıktığınızı sandığınızda Raw, yeni ve sert bir kırılmayla birlikle başka bir yöne savruluyor ... Böyle böyle Raw, film boyu izleyicinin unutması zor onlarca sahneyi birer morluk gibi bırakıyor. Tamam; Raw vahşi, Raw sert, Raw'un elinin ayarı pek yok ama bu sarsıcı ton aslında büyük hikaye için gerekli olduğu için var. Yani Testere serisindeki gibi ‘vahşet için vahşet yok’…”
 
Üst