Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Sinir hastalığı sinir sistemimizi oluşturan beyinizim, beyinciğimiz, omuriliğimiz, kafa sinirlerimiz ve de çevre sinirlerimizi tutmakta olan bozulmalardan ötürü meydana gelen rahatsızlıklardır. Sinir sistemimiz inan vücudundaki en karışık ve de en ince detaylarına kadar hizmeti götürmekte olan bir yapı olduğundan dolayı, buradaki rahatsızlıklar bir sürü diğer sistemleri de alakadar etmektedir. Sinir sisteminin rahatsızlıkları ile ilgilenen tıp dalı Nörolojidir.
Sinir hastalığı organikte olabileceği gibi, sinir sistemindeki bazı kısımlarındaki görev yapılabilirliğin azalmasının nedeniyle, kısacası fonksiyonel olabilmektedir. Fonksiyonel olarak adlandırılan rahatsızlıklarda yapısal bir hasarın ya da eksikliğin olması söz konusu değildir. Merkezi sinir sistemimiz, periferik sinirlerimiz ve de otonom sinir sistemimiz şeklinde üç bölüme ayrılan sinir sistemimizi alakadar eden rahatsızlıklar, bu sistemlerden birisini ya da daha fazlasını ilgilendirmekte olabilir. Sinir hücreleri yani nöronlar dış etkenlere karşı oldukça hassas olurlar. Bu hücreler ölür ise yerlerine yenisi gelmemektedir. Yani sinir sistemimizde yeniden oluşum ile onarımın mümkünatı yoktur. Sadece çevre sinirlerinde kendisini yenilemesi olasıdır fakat bu yenilenmede oldukça yavaş ilerler.

Sinir sistemi rahatsızlıkları çok farklı nedenlerden meydana gelebilir. Doğuştan ileri gelenler, travma sebebiyle, iltihaptan ötürü, zehirlenme sonucu ortaya çıkanlar bu sebeplerin yalnızca bazılarıdır. Fonksiyonel rahatsızlıklarsa hiçbir bozukluk yokken meydana gelen durumlardandır, vücudumuzun herhangi bir bölgesinde tutunurlar. Şimdi size aşağıda sinir sistemi ile alakalı rahatsızlıkların en mühim nedenleri ile bunların örneklerini veriyoruz.
İnfeksiyonlar; menenjit hastalığı, beyin absesi gibi.
Damar rahatsızlıkları; tıkanıklık nedeniyle felç, beyin kanaması.
Tümörler; Bulunduğu bölgede görev aksaması, felç, hafızada ve anlamada kusur.

Travma; Sinirlerde kopma, zedelenme, beyin kanaması.
Gelişim bozukluğu; mongolizm çeşidi zekâ geriliği, omurilikte gelişim bozuklukları.
Metabolik rahatsızlıklar; hormonel bozukluk, kan rahatsızlıkları, karaciğer problemleri, metal metabolizma sorunları, sinir sistemimizde bozukluğa neden olabilir.
Sinirleri saran kılıfın rahatsızlıkları(myelinkılıfı); multipl skleroz ön mühim örneğidir.
Ara sıra olan bozukluklar; migren, baş ağrısı, sara, tekrar eden baş dönmesi (meniere).
Zehirlenmeye bağlı rahatsızlıklar; bakterilerin neden olduğu zehirlenme (tetanoz), metal zehirine bağlı (arsenik), organik bileşikler nedeniyle zehirlenme ( alkol, karbonmonoksit) en mühimlerindendir.
 
Üst