Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


  • Hazırlama süresi: 5 dk
  • Kaynama süresi: 3 dk
[FONT=pf_beausans_proregular]Sarımsak Çayı, Meksika ve İspanya’da öksürük ve soğuk algınlığı için yaygın olarak kullanılır. Bugün sizlerle pratik olarak sarımsak çayının nasıl yapıldığının bilgisini paylaşmak istiyoruz. Bol şifalı günler![/FONT]
[FONT=pf_beausans_proregular]Sarımsak: Aynı zamanda sarımsağa o benzersiz kokusunu da veren sarımsak yağları, kan aracılığıyla solunum yollarına erişir. Bu sarımsak yağları öksürük ve soğuk algınlığı mikroplarını önler (inhibe eder) ve etkili birer dekonjestanlar (açıcılardır).[/FONT]
[FONT=pf_beausans_proregular]Bal: Konuyla ilgili çok az araştırma olmasına rağmen balın, birçok kültürde rahat nefes almayı kolaylaştırdığı ve bir çeşit solunum yolları toniği olduğuna inanılır. Bal antimikrobiyal özelliğiyle bilinir ve bağışıklık sistemininenfeksiyonla mücadele etmesine yardımcı olur.[/FONT]
[FONT=pf_beausans_proregular]Limon: Limon suyu mukusu azaltır ve seyreltir ve böylece tıkanmış olan bir solunum sistemi daha kolay açılır. Limon suyu aynı zamanda vücudun pH’ını de değiştirir ve vücudu bakteri ve virüslere karşı daha az misafirperver kılar.[/FONT]
[h=2]Malzemeler:[/h]
  • 3 su bardağı su
  • Yarıya bölümmüş 3 diş sarımsak,
  • 1 parça taze zencefil
  • 1/2 fincan bal
  • 1/2 fincan taze limon suyu (veya temizce yıkanmış ve rendeye verilmiş kabuklarını da kullanabilirsiniz)
[h=2][/h]
  1. Bir tencereye 3 bardak suyu, 3 diş sarımsağı, ve doğranmış zencefili koyun ve kaynatın.
  2. Su kaynadığında altını söndürün ve 1/2 fincan balı ve 1/2 fincan taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. Karıştırıp ardından süzün.
  3. Sonraki gün kullanmak üzere buzdolabında saklayın.


 
Üst