Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ne Kusursuz ne Luzumsuz - Welike

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48

Bazı insanlar uzaktan bakınca Kusursuz...
Tanımaya başlayınca Luzumsuz mu oluyor ?
Burada sorun nedir Sizce ?
O kişi de mi Sorun var...
yoksa Bakan Gözde mi ?
Kusursuz insan var mı ?
Önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.
Kusursuz ise ne işi var bu Rüyanın içinde...
Kusursuz Görmek güzel...
Bu Hedefimiz...
ama BüyüTmeyi Hayranlığı abartma neticesinde Kusursuz görme değil kastımız...
Bunun nedeni Değersizlik duygusudur.
Kim ne derse desin...
Önce birini İltifatlara boğmak...sonra Zıvanadan çıkartıp tu kaka yapmak...
İşte çoklarının yaptığı bu...
Bunu NEDEN yapıyorsunuz?
Kendi içinizde bunu değerlendirmelisiniz...
O zaman insanlar ne Kusursuz ne Luzumsuz olacak.
 

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Her zamanki gibi yine ilginç bir konu bulmuşsun Melike.Çok güzel ve üstünde düşünülmesi gereken bir konu.
Bu konudaki şahsi düşünceme göre;İnsan denilen varlık, içinde bulunan yüksek egonun etkisiyle her şartta, her ortamda kendine bir yer bulmayı, orada tutunmayı,yaşamayı becerebilen, duruma ve şartlara göre değişim gösteren zeki bir varlıktır.
İnsanın egosunun itmesi ile yapacağı yanlışları , hataları suçları olabilir.Toplumsal kurallar, ahlaki değerler ve en sonda hukuk kuralları, insanın kendini yaşatmaya çalışırken başkalarını ezmesini, incitmesini önlemek için varolmuşlardır.
Birlikte yaşayabilmek ancak böyle mümkün olur.Ama bazı insanlar bu kuralları hiçbir zaman dikkate almazlar. Hata yapan kişiye bakan kişilerin görmesi gereken şey, sadece gerçekler olmalıdır.O kişiyi yargılamadan önce neden öyle davrandığının sebeplerini araştırmak gerekir.İnsan davranışlarını etkileyen en önemli etkenler genelde diğer insanlardan gelen olumlu yada olumsuz davranışlar yada sözlerdir. Birlikte yaşıyorsak,eleştirilerin olması doğaldır. Haketmiyen bir insanı pohpohlamak yani gaza getirmek için söylenmiş sözler o kişinin kendini gereğinden fazla önemsemesine ve yanlışlarına devam etmesine sebep olur.Buna karşılık övgü hakeden bir kişiyi yermek se, kişinin tüm şevkini kırar.Hayata küstürür.Bütün iş, işin içine hissiyatı katmadan adil ve dürüst bir şekilde olaylara bakmak, tarafsızlığını yitirmeden dürüstlükle, yapılması gerekenleri yapmaktır.
İnsanların hatalarını kabul etmeleride zordur.Bunu yaptıkları zaman egoları zarar görür .Bu yüzden en iyi savunma saldırıdır prensibi içinde hareket ederler ve özür dilemek yerine saldırmayı tercih ederler. Neticede hepsi insana mahsus davranışlardır. Nedenleri izah etmek zordur.Ahlaklı, dürüst,bencillikten arınmış, olgun bir kişiliğe sahip olabilmek, her insana nasip olmayan yüce erdemlerdir.Bu erdemlerin benimsenmesi beşikten başlayarak, yaşamın büyük bölümünde devam edecek olan aile terbiyesi,okul eğitimi, ve toplumsal görgü ile mümkün olabilir.insanlar genellikle yetiştikleri çevrenin özeliklerini benimserler.Davranışlarını bu alışkanlıkları üzerine oluştururlar.
Davranışları övüldüğü için yolunu şaşıranmı suçludur, onu övüp ödüllendirmeye olumlu yönde mative etmeye çalışanlarmı.?
Övülen aldığı övgülere layık olmaya çalışmalı,kendisine güvenenlerin yüzünü kara çıkartmamalıdır. Yerilen kişilerde yergilerin nedenlerini araştırmalı ve davranışlarına, yaptıklarına olumlu yönde çekidüzen vermelidir.olması gereken budur.
Tüm bunların izahı, konu insan olunca yetersiz ve anlamsız kalmaktadır. Bizler diğer insanlara sadece vicdani ve ahlaki olarak, dürüstlükle bakmalı ve kendi davranışlarımızı da ona göre ayarlamalıyız.
 

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48
konu da çok derin yapılan yorum da öyle... melikem ve orbey paylaşımınıza çok teşekkürler... yüreklerinize sağlık...
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
 
Üst