Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Migren Çeşitleri

*selma*

New member
Katılım
7 Şub 2013
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Migren çeşitleri içinde en sık “auralı” ve “aurasız” migren görülür. Aurasız migren % 80-90 oranında görülür. Basit migren (adi migren) tanımları da kullanılmaktadır. Aurasız migrende esneme, tatlı isteği benzeri hafif semptomlarla hasta ağrısının geleceğini anlayabilir.

Basit (adi migren) sadece baş ağrısı semptomunun olduğu migren ataklarıdır.

Auralı migren, tamamen düzelen bir veya daha fazla nörolojik bulgunun olduğu ataklardır.

Auralı migrende sıklıkla görme ile ilgili parlak ışık, noktasal veya zikzak çizen görüntüler, görme alanı kaybı benzeri bulgular vardır. Bu şikayetler 4 dakikadan uzun 60 dakikadan kısa sürer. Sonrasında baş ağrısı başlar.Zonklayıcı baş ağrısı genellikle görsel bulguların karşı tarafındadır ve hastada bulantı, kusma, fotofobi, fonofobi ve iştahsızlık olabilir. Auralı migreni olan hastaların çoğunda aurasız migren atakları da görülebilir. Aura tipik ve hep aynı özellikleri gösteriyorsa, arkasından gelen baş ağrısı migrenöz özellikleri göstermese de auralı migren tanısı konabilir.

Diğer çok nadir yaşanan migren tipleri:

a) Baziler Tip Migren:Beyin sapının etkilendiği konuşma bozukluğu, başdönmesi, kulak çınlaması, çift görme ve dengesizliğin eşlik ettiği migren tipidir.

b) Konfüzyonel Migren: Bilinç bulanıklığının olduğu migren tipidir.

c) Oftalmoplejik Migren: Gözü hareket ettiren kasların etkilenmesi sonucu çift görme gelişir.

d) Hemiplejik Migren: En korkulan migren tipidir. Hasta ani olarak felç olur. Geçicidir ancak bu hastalarda küçük bir kafa darbesi ile kalıcı olma riski vardır..

f) Abdominal Migren: Sadece sürekli bulantı- kusma oluşur. Genelde çocuklarda görülür.

g) Baş Ağrısız Aura: Hiç baş ağrısı olmaz. Sadece aura bulguları olur.
 
Üst