Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Mahlepli kandil simidi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


MALZEMELER



  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 125 gr bitkisel margarin
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı toz mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Ayrıca 3-4 yemek kaşığı susam


YAPILIŞI


  • Unu karıştırma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açıp oluşan çukura yumuşamış margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve yumurta ilave edilir.
  • Tuz, tozşeker, toz mahlep ve kabartma tozu da eklenip havuzun içindeki malzmeler karıştırılır.
  • Çukurun kenarlarında bulunan un da azar azar ortaya doğru alınarak yoğrulmaya başlanır. Yoğurma işlemi sonucunda kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp 10-12 santim uzunluğunda çubuklar hazırlanır. Çubukların uçları birleştirilerek minik simitler yapılır.
  • Simitler bir tabakta bulunan susama batırılıp fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yan yana yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılarak 180 dereceye ayarlanmış olan fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelmeleri beklenip servise sunulur.


 
Üst