Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Laptop Isınmasını Önlemek

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Dizüstü bilgisayarlar zamanla fazla ısınmaya ve ses çıkarmaya başlarlar. Fazla ısınması kışın sizin için iyi bir şey gibi görünse de aslında bu bilgisayara zarar veren bir uyarıdır.
Laptopların çok fazla ısınma problemini çözmek için aşağıdaki önerileri uygulayarak çözülebilir. Film seyrederken veya oyun oynadığınız sırada laptopunuzun fan kısmından ses çıkıyorsa yada ısınıp kapanıyorsa;
Fan bölümünün toz olma olasılığından dolayı elektrik süpürgesi ile tozları temizleyebilirsiniz. Dış kısmını da bir allık fırçası tarzı fırçayla temizleyebilirsiniz.
Diz üstü bilgisayarlarının ısınmasını azaltmak için aşağıdaki adımları uygulayın:
Laptoplarınızı masa gibi düz bir yerde kullanın
Kullandığınız sırada fanın önü açık olmalıdır
Bilgisayar sürekli fişe takılı kullanılıyorsa pili çıkartıp kullanın. Pil takılı olursa çabuk ısınır ve bilgisayarın ısısı çoğalır
İnternet kablosu ile internete giriyorsanız wirelees düğmesini etkisiz hale getirin.
Denetim masası, güç seçenekleri bölümünden güç tasarrufu kısmını işaretleyin
Laptopunuza iyi bir laptop soğutucusu alabilirsiniz. Bu sayede havayı çoğaltarak soğumasını sağlarsınız
Bütün bunları yaptığınız halde bilgisayarınız hala ısınıyorsa, laptopun içini açıp temizlemek gerekiyor. Eğer garantisi devam ediyorsa servisine verip bu işlemi kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Garantisi yoksa bilgisayarcılarda bu işlemi 20-40 lira civarı bir ücret ödeyerek yaptırabilirsiniz.
Eğer kendiniz yapacaksanız çok dikkat etmelisiniz. Bazı laptoplarda her bölümün tek tek sökülmesi gerekiyor. Bunun için gerekli aletlerinizin olması lazım. Yoksa laptop zarar görebilir.
 
Üst