Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Lahmacun Tarifi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

Gerekli malzemeler
Üç buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yeteri kadar su

İç harcı için
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 adet biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytin yağ

Derince bir yoğurma kabının içine unu, kuru mayayı ve tuzu serpin ve elinizle harmanlayın
Yeteri kadar su ekleyerek 10 dakika boyunca yoğurun ve dinlenmesi, mayalanması için üzeri temiz havlu ile kapalı şekilde kenara kaldırın
Bu arada lahmacunun iç harcının hazırlayın
Bir kabın içine küp küp doğranmış kuru soğan ve domatesi, ince ince doğranmış maydanoz ve biberleri koyun.
Üzerine kıyma, salçalar ve zeytinyağını koyup elinizle iyice karıştırın
Dinlenmiş olan lahmacun hamurunu 10 parçaya bölün ve elinizle çekiştirerek ince uzun lahmacun pideleri elde edin
Her bir bezenin ortasına, hazırladığınız lahmacun harcından döküp, hamurun kenarlarını parmaklarınızla çekerek yükseltin
Her bir lahmacunu, teflon tavaya çok az yağ dökerek üzerine tencere kapağı kapatıp kısık ateşte iyice pişirin
Dilerseniz tava yerine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına da verip pişirebilirsiniz
Afiyet olsun


 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

[h=2][/h]
[h=1]En Kolay Pizza Tarifi [/h]Hamuru İçin Gerekli malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytin yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Bir çay kasığı tuz

Üzeri için malzeme
Yeteri kadar sucuk,
salam,
domates,
sosis,
zeytin,
kasar peyniri,
kekik,
3 yemek kasığı zeytin yağ,
1 yemek kasığı salça


Geniş bir kabın içine unu koyun ve üzerine tuz ile kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve içine zeytin yağ, yoğurt çok azda su koyun ve yoğurun. Pizzayı koyacağınız fırın tepsisini yağlayın ve pizza hamurunu tepsiye elinizle yerleştirip, kenarlarını parmaklarınızla çekiştirerek yükseltin. Salçayı bir bardağın içine koyun çok az su ile karıştırın ve pizza hamurunun üzerine döküp fırça ile yayın. Ardından sosis, salam, domates, zeytin ve sucukları dilimleyip serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pizza tepsisini sürün ve 10 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün. Kasar peynirleri eriyince çıkarıp hemen dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Evde duran hafif bayatlamış ekmekleri değerlendirmek için nefis bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.
Malzeme
Yarım demet maydanoz
250 gram beyaz peynir
2 adet domates
Bir çay bardağı siyah zeytin
2 adet yumurta
12 dilim bayat ekmek


Peynirli Ekmek Tarifi
Fırınımızı 220 derecede ısıtmaya başlıyoruz
Beyaz peyniri büyük çatalla eziyoruz
Üzerine domates rendeliyoruz
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz
Maydanozları ufak ufak doğruyoruz
Yumurtaları ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz
Ekmeklerin üzerine hazırlanan peynirli karışımı paylaştırıyoruz
Geniş bir tepsi içine yan yan diziyoruz

Fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişiriyoruz
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

Gerekli Malzemeler:
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt suyu
Yeteri kadar su

İç harcı için malzeme
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarı demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızıbiber

Derince bir yoğurma kabının içine un koyun ve ortasını açıp, tuz ile yoğurt suyunu döküp elinizle karıştırın.
Yeteri kadar su ilave ederek 15 dakika boyunca yoğurun
Ayrı bir kabın içine iç malzemeleri hazırlamak için, haşlanmış patatesleri soyun ve çatalla ezin.
Üzerine yağ, kırmızıbiber, tuz, karabiber döküp karıştırın
Yoğurduğunuz hamuru 7 parçaya bölün ve her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın
Açtığınız bezelerin içine, patatesli harcı dökün ve bezenin yarısını diğer yarısının üzerine gelecek şekilde kapatın.
Kızgın sacda çok az sıvı yağ dökerek önlü arkalı iyice kızartarak pişirin.
Her bir bezeyi tam sacdan almak üzereyken her iki tarafını da tere yağ ile yağlayın ve bir kez daha sacda çevirip alın
Sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

Gerekli malzemeler
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İç harcı için malzeme
1 adet kuru soğan
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı lor
100 gram dil peyniri
Yeteri kadar tuz ve karabiber
1 adet yumurta
Üzeri için
Tere yağ

Derin bir yoğurma kabının içine, un, zeytin yağ, tuz, ılık su, yaş mayayı koyun ve 10 dakika yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz havlu ile kapatın ve mayalanması için kenara kaldırın
Bu esnada iç harcını hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine ısırgan otunu elinize eldiven veya bir poşet geçirerek ince ince doğrayın
Üzerine kuru soğanı küp küp doğrayıp, lor peynirini, dil peynirini, tuzu, karabiberi, yumurtayı ilave edip karıştırın
Dinlemiş olan hamuru 5 e bölün
Her bir hamur parçasını merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın
Açtığınız bezenin yarısına, ısırganlı harcın beşte biri koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın
Uçlarını elinizle ıslayıp parmaklarınızla bastırarak kilitleyin
Kalan 4 hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın
Büyükçe bir teflon tavaya katmerlerinizi teker teker koyun ve yukarı gelen yüzüne çok az tere yağ sürüp önlü arkalı pişirin
Afiyet olsun
 
Üst