Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Incirin faydalari vitamin değerleri

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Yaşı ve kurusu tüketilebilen incirin faydaları saymakla bitmez diyebiliriz. Dünyada en çok Türkiye de yetiştirilen bu meyve, Osmanlıdan bu yana mutfaklarımızı süslemeye devam etmiştir. İncir A, B ve C vitaminlerinin yanında, potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum, fosfor ve demir mineralleri açısından da oldukça zengindir.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
İncirin Faydaları

11 yıldan bu yana şire işi ile uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, kuru incirin çok faydalı bir kış meyvesi olduğunu kaydederek, “Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor. Bizim bölgemizde yetiştiği gibi genelde Ege Bölgesi’nde yetişiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır” dedi.
İncirin cildi ve sinir sistemine olan faydalarını da anlatan Karaoğlu, “İncirin faydası sadece bağırsakları çalıştırması değil. İncir yüzü de güzelleştiriyor. Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır” ifadelerini kullandı (Kaynak: Milliyet)
İncir içeriğindeki benzaldehit sayesinde kanser tümörlerini küçültmektedir. Japonların bu konuda yapmış olduğu yüzlerce çalışmanın olduğu bilinmektedir.

En Çok Lif İncirde

Lif içeren gıda tüketiminin kalp krizi riskini azalttığına dair ABD’de yapılmış çalışmalar mevcuttur. Bu nedenle uzmanlar günlük diyetlerde belli ölçülerde lifli gıda tüketimini özellikle önermektedirler. Tabi ki tahmin edeceğiniz üzere en zengin lif kaynaklarından biri de incirdir.Ayrıca yüksek lif içeren beslenme tarzlarının çok daha sağlıklı bir kan şekeri ve kilo kontrolü sağladığı da ispatlanmıştır. 3-4 incirde yaklaşık 5 gr lif bulunur ki bu da incirin en yüksek lif içeren besinler arasına girmesini sağlar.

Kalsiyum Açısından Neredeyse Süte Eşdeğer

Anne sütü içerdiği kalsiyumun yüksek olması itibariyle önem arz eder. Ortalama 3-4 incir yaklaşık 125 kalori karşılığında size 82 mg kalsiyum, artı 34 mg magnezyum sunar. Bu bir bardak portakal suyundakinin üç katından daha fazladır.

İncirdeki Potasyum, Felce ve Yüksek Tansiyona İyi Geliyor

Potasyum gerek felç ve inmeyi ve gerekse de yüksek tansiyonu ciddi anlamda önleme özelliğine sahiptir. Ortalama 3-4 adet incirle bulunan 473 mg potasyum incirin tam bir potasyum zengini meyve olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle kalp ve tansiyon riski olanların incir tüketimi söz konusu riski oldukça azaltmaktadır.

Kaloriden Kaçınmak İçin Şeker Yerine Taze İncir Tüketin

Kuru incirdeki kalori taze incire göre daha fazladır. Bu nedenle eğer şeker ihtiyacınız varsa, taze inci tüketmeniz tavsiye edilir.

Mucizevi Faydaları Var

Ama en önemlisi müthiş bir enerji deposu olmasıdır… Özellikle de cevizle birlikte tüketildiğinde vücudun dinamosu olur… Sadece meyvası değil, yapraklarından akan beyaz sıvının da mucize etkileri vardır… Bakın incir nelere iyi geliyor…İncir, kan şekerini düzenliyor, hazmı kolaylaştırıyor, enerji veriyor. Pek çok vitamini bünyesinde barındırıyor. Çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalıdır. Her gün bir adet incir tüketilmesi, kolesterolü de düzenliyor.

Kurusunun Faydaları:

Yaş incir kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4.6 kat artar. Bu sayede de müthiş bir enerji deposuna dönüşür. Kurutulmuş incir çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler.
Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.
Kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Bağırsaklar İçin Faydaları:

İncir bağırsaklardan toksik maddelerin temizlenmesi ve kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi için faydalıdır. Bağırsak iltihabı olanların çok incir yemesi gerekir.
İncirin bünyesinde şeker, albüıninli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, BI, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.

Cevizle İncirin Karışımı


İncir cevizle birlikte yenildiğinde hem vücudunu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser.. Nezle için de faydalıdır.

Sütle İncir Yenirse


İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararım göreceksiniz.

Beyaz Sıvısı Neye İyi Gelir


Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür. Anasonla beraber yenen incir ise hem kan yapar, hem de şişmanlatır.
İncir Özellikle Aşağıda Listelediğimiz Durumlar İçin Oldukça Faydalıdır:


  • [*=left]
    [*=left]İçinde yüksek oranda kalsiyum ve fosfor bulunduğu için kemik ve dişlerin oluşumu ve gelişimini sağlar
    [*=left]İnsan bedeninin hücrelerinin yenilenmesinde yardımcı olur
    [*=left]Kabızlığı giderir
    [*=left]Basur problemi olanlara iyi gelir
    [*=left]Bağırsakları yumuşatır
    [*=left]İçerdiği benzaldehit adlı madde sayesinde kansere karşı en doğal koruyuculardan biridir
    [*=left]Nezle ve sıtmaya iyi gelir
    [*=left]Yaşlanmalara karşı savaş açan meyvelerden biridir
    [*=left]Yüksek oranda antioksidan, karoten, lutein ve tannen içermesinden dolayı vücuttaki yaşlanmayı geciktirmektedir
    [*=left]Yüksek oranda pektin enzimi içermesi sebebiyle kolesterolün düşmesi içinde en doğal etkenlerden biridir
    [*=left]İçerisinde potasyum bulundurmasından dolayı tansiyona da oldukça iyi gelmektedir
    [*=left]Demir yetersizliği olan kişilerin de bol bol incir tüketmesinde fayda vardır
    [*=left]Halsizlik ve unutkanlık problemi yaşayanlar için en iyi çözümlerden biridir
    [*=left]Balgam söktürür
    [*=left]Taze incir yapraklarının ezilmesi ile hazırlanan yara lapası, çıbanların olgunlaşması ve delinmesini sağlar
    [*=left]Taze incir yapraklarının sütü siğile çok iyi gelir
    [*=left]Yaprağı ve ham incir, haşhaş yağı ile birlikte kemik üzerine sürülürse eklem ağrılarına çok iyi gelir
    [*=left]Solunum ve bronşlardaki sertliğe çok iyi gelir
    [*=left]İncir sütü yılan ve akrep sokulan yere hafifçe sürülürse iyi gelir
    [*=left]Sütü yumurta sarısı ile birlikte kullanıldığında rahmi temizlemektedir ve adet sancılarına iyi gelir
    [*=left]İncir sütü böbrek kumunun dökülmesindeki en büyük yardımcıdır
    [*=left]İncir sütü ciltteki renk bozuklukları içinde en doğal tedavi yöntemlerinden biridir
    [*=left]Besleyici özelliği diğer meyvelere göre daha fazladır
    [*=left]Yaprağının öz suyu ciltteki iltihabın ve yangının geçmesini sağlar
    [*=left]Yumuşatıcı özelliği vardır ve bu nedenle sert şişlerin üzerinde uygulanabilir.

İncirin Zararları


İncirin faydaları oldukça fazladır. Ancak bu durum zararlarının olmayacağı anlamına gelmez. Her şeyde olduğu gibi incir meyvesinin de fazla tüketimi çeşitli zararlı sonuçlara yol açabilir. Örneğin diyabet hastalarına iyi gelmemektedir. İncirde karbonhidrat ve şeker oranı oldukça yüksektir. Diyabet hastalarının inciri tüketirken dikkatli olmaları gerekmektedir.


Öksürüğe Karşı İncir Reçetesi

Reçete 1:

İki su bardağı çiğ süte bir tane kuru incir doğranır. Bir süre kaynatıldıktan sonra 20 dakika kadar bekletilip süzülür. Günde 2-3 defa birer çay bardağı sıcak sıcak içilir.

Reçete 2:

6 bardak suya 3-4 tane parçalanmış kuru incir, iki çorba kaşığı kuru üzüm, 5 tane hurma, 5 tane hünnap, bir kahve kaşığı toz tarçın ve 5-10 tane karanfil konur. 15-20 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek bir şişeye konur. Günde 3 defa, sıkılarak birer çay bardağı içilir.

 
Üst