Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

İlaç Kullanmadan baş ağrısını Geçirmek için Yapılacaklar

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Baş ağrılarınızı tanıyarak ve içeriğimiz’de belirttiğimiz yöntemler ile çoğu zaman şiddetli baş ağrılarınızdan doktora gitmeden kurtulabilirsiniz. BAŞ AĞRISI
durumunda ilaç kullanmadan ve doktora gitmeden evde geçirmek için yapılacakları Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Dağcıoğlu anlattı bizde sizlerle paylaştık.


Gevşeme egzersizleri
ile kaslarınızda ki gerginliği ve stresi azaltabilirsiniz bu da çoğu hastada baş ağrısını azaltır. Gevşeme egzersizlerini nefes alma egzersizleri ile birlikte vücut kas gevşetme egzersizleri olarak iki bölüm şeklinde uygulayabilirsiniz. İki bölüme ayırdığınız gevşeme egzersizlerinin yarısı nefes alma, diğer yarısı da kas gevşetme olarak günde 10-20 dakika uygulamanız öneriliyor. Bu egzersizlerin faydalı olması için evde yaşayan diğer kişilerin sizi rahatsız etmemesi gerekiyor. Ayrıca egzersizin gürültü ve kargaşadan uzak bir yerde yapmanız öneriliyor.


Nefes alma egzersizleri
baş ağrısını geçirmek için diğer bir önemli yöntem. Nefes alma egzersizi uygulamak için sırt üstü yatın veya sırtınızı rahat bir yere dayayıp oturma pozisyonunda durun. Sadece göğsünüz ile nefes almayı bırakıp, göbek ve kaburgaların arasını dolduracak şekilde derin nefesleri almalısınız. Nefesinizi kesinlikle tutmamanız gerekiyor. Bu şekilde nefes alıp vermeye 5-10 dakika boyunca devam edin. Bu nefes alma egzersizi sonrasında tüm vücudunuzun rahatladığını fark edeceksiniz.
 

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Emeğine sağlık canom .. Faydalı bir paylaşım olmuş..
 
Üst