- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
Yarım kilo kadar kuşbaşı kesilmiş tavuk kalça/but eti
- 300 gram mantar
- 2-3 sivri biber
- 2-3 domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağı + 1 kaşık tereyağ
- 1 çay bardağı sıcak su
Üzerine eklemek için: Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavukları yağ eklenmiş tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Ardından içine ince doğranmış sarımsağı, biberi, mantarı ve domatesi de ekleyip, biraz daha pişirilir. Ardından güveçlere bölüştürülüp, üzerlerine biraz kaşar peyniri serpilerek, 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.