Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Google, kendi yazılım altyapısını sağlamlaştırıyor

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Google, kendi yazılım altyapısını sağlamlaştırmak adına önemli bir adım daha attı. Yeni nesil web programlama dili Dart tanıtıldı. Google’ın tanımıyla bu yeni dil, JavaScript’in olması gerektiği hali.
Google, yeni nesil web programlama dili Dart’ı Google Code blog’unda duyurdu. Google’ın çok kolay öğrenileceğini düşündüğü dil’in ağırlığı Javascript olacak. Web programlama dünyasında Javascript’in yetersiz olduğunu düşünen Google mühendisleri bu yeni dil ile arayüz tarafında çok daha kaliteli uygulamaların çok daha kolay geliştirilebileceği fikrindeler. C benzeri bir yazılım dili olan Go’dan farklı olarak Dart tarayıcı odaklı bir yazılım. Yeni nesil tarayıcılarda yüksek performans sağlaması hedeflenen Dart’ın diğer önemli bir özelliği ise mobil cihazların da göz önünde bulundurularak geliştirilmiş olması.

bu yeni dil ile ilgili bilgi sahibi olabileceğiniz güzel örnekler var. Örnekleri tarayıcı üzerinde kolayca çalıştırabiliyorsunuz. Dart’ın web dünyasına nasıl bir katkı sağlayacağını bekleyip göreceğiz. Google’a göre eğer dart web geliştiriciler tarafından sahiplenir ve kullanılırsa JavaScript tarafındaki eksiklikler giderilmiş olacak.
 
Üst