Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ NOKUL TARİFİ / Sinop yöresinin

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


MALZEMELER


Hamuru için;

  • 7 su bardağı dolusu un
  • 2 paket instant maya (11 gr x 2 adet) (½ paket yaş maya (42 gr paketin yarısı)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için;

  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
  • 1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (fındık içi de kullanabilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 adet yumurtanın sarısı


YAPILIŞI


  • Un derin bir kaba aktarılır. 2 paket toz kuru maya paketi unun üzerine eklenir. (Piyasada kabartma tozu paketleri gibi paketlerde satılan toz mayanın kullanımı son derece pratiktir ve hamurun şekil almasını da çok kolaylaştırır)
  • Un, tuz ve toz maya elle karıştırılır.
  • Üzerine sırasıyla ılık su, yoğurt ve sıvıyağ ilave edilip yoğrulmaya başlanır. Yaklaşık 4-5 dakika yoğrulan hamur kulak memesinden biraz daha sert olacaktır.
  • Hamur toparlanıp üzerine hafif nemli bir mutfak peçetesi serilerek oda sıcaklığında yaklaşık 25-3o dakika bekletilir.
  • Dinlenerek kabarıp kıvama gelen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. Temiz mutfak tezgahının üzerine 1 yemek kaşığı kadar un serpilir.
  • Hamur parçaları tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 20-25 santim, yani yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Diğer taraftan, iç harcının hazırlanması için; şeker, üzüm, ceviz içi ve taçın bir kasede karıştırılır. Bu karışımdan 2 yemek kaşığı kadar alınıp açılmış olan hamurun üzerine serpiştirilir. Hamur ucundan başlanarak sarılıp rulo haline getirilir. Rulo keskin bir bıçakla iki pramak genişliğinde dilimlere ayrılır.
  • Rulo parçaları yağlanmış fırın tepsisine yan yatırılarak dizilir. Rulolar üzerlerine hafifçe bastırılarak büyütülür. (kalan hamur parçalarına da aynı işlemler uygulanır)
  • Üzerlerine fırça yardımıyla, hafifçe çırpılmış yumurta sarısı sürülür. 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzerleri iyice sararıncaya kadar, 30 dakika pişirilip çıkarılır. Soğuyunca servise sunulur.
 

başak

Game Master
Katılım
30 Ocak 2013
Mesajlar
220
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Sinoplular çok yaparlar ve çocuklara kurabiye yerinee nokul verirler cevizi fındıgı herşeysi var içindee vitamin deposu ve ayrıca haş haş ve tahin pekmez gibi koyuyorlarr içine oda ayrı bir lezzetli oluyor. tşklr paylaşım adına.
 
Üst