Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

çanakkale yöresi / Oğlak Etli Çayır Pilavı

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Malzemeler:
1 kilo oğlak eti
3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 bağ taze soğan
½ bağ dere otu
½ bağ taze nane
½ bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı beyaz karabiber
3 bardak et suyu
3 bardak su
½ çay bardağı zeytinyağı
Sos için:
1 yemek kaşığı salça
1 bardak et suyu
½ su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Bir kilo oğlak eti bir soğanla tencereye koyularak, beyaz karabiber serpilip haşlanır. Üç su bardağı pirinç yıkanıp süzülür ve sıcak suda bekletilir. Bir bağ taze soğan,yarımşar bağ dere otu, taze nane ve maydanoz incecik doğranır. Tuzlu sıcak suda bekletilen pirinç süzülür. Doğranan yeşilliklerin üzerine tane beyaz karabiber ve karabiber serpilir. Pirinç yeşilliklerle buluşturulur ve karıştırılır. Yağlanan tepsiye pirinç ve yeşillikler dökülür, haşlanan oğlak etleri üzerine yerleştirlir. Zeytinyağı ile salça karıştırılarak hazırlanan sos etlerin üzerine sürülür. Pilavın pişmesi için üç bardak et suyu ve üç bardak ta normal su koyulup fırında pişirilir.

Çayır pilavı sunuma hazırdır.
 
Üst