Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Bir ilk! Şehir genelinde tamamen yasaklandı

YuSuF

Paylaşımcı Üye
Katılım
15 Eyl 2014
Mesajlar
227
Tepkime puanı
17
Puanları
18
ABD'nin California eyalet Valisi Jerry Brown, eyalette plastik poşet kullanımını yasaklayan kanunu onayladı.


ABD'nin California eyaletinin Demokrat Partili Valisi Brown'ın ABD'de ilk defa bir eyaletin genelinde plastik poşet kullanımını yasaklayan kanunu imzalayarak, hayata geçirdiği bildirildi.

Yasak kapsamında, büyük marketlerin gelecek yaz ayından itibaren, küçük dükkanlar ve eczanelerin 2016'dan itibaren müşterilerine sattıkları malları plastik poşet içerisinde vermesi yasaklanacak.

ABD'nin Los Angeles, San Francisco gibi eyaletlerinin bazı kentlerinde var olan yasak sonrasında dayanıklı alışveriş çantaları marketlerde müşterilere 10 cent karşılığında verilecek.

Vali Brown, yasayı imzalamasının ardından yaptığı açıklamada "Sahilleri, parklar ve okyanusu kirleten plastik poşetleri yasaklayan ilk eyaletiz ancak son olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Plastik poşet üreticileri ulusal koalisyonu, yasağa tepki göstererek, kanunu iptali için referandum yapılmasını talep edeceklerini söyledi.

Kanun, plastik poşet üreticilerinin istihdam kaybı konusundaki endişelerini gidermek amacıyla plastik poşet üreticilerine dayanıklı alışveriş çantaları üretimine geçmeleri için 2 milyon dolar kredi verilmesini öngörüyor.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    33.8 KB · Görüntüleme: 1

~~kuzeyin_rüzgari~~

Paylaşımcı Üye
Katılım
15 Nis 2014
Mesajlar
869
Tepkime puanı
4
Puanları
0
teşekküreeler güzel konu paylaşımı türkiyemizde ne zaman uygulmaya gecer mechul taş devri türkiyesinde 250 devletten sonra gecer gibi :)
 
Üst