Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Batarya Ömrü Uzatmak İçin İpuçları

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Merhaba arkadaşlar...
Uzun zamndır pc bataryalarının ömrünün kısa olmasından dolayı madurum, birçok kişide eminim aynı sıkıntıyı yaşamaktadır.
Bu gün bu sıkıntıyı en az seviyeye indirmek için araştırdım ve sizlerle paylaşmak istedim.

* Batarya'yı ilk kullanımdan önce bilgisayarınız kapalı olarak 8 saat şarj etmeniz bataryanızın hücrelerinin açılmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

* Batarya en azından haftada 2-3 kez bilgisayarınız kendisi bekleme konumuna geçene kadar tüketin. Örneğin bataryanın sürekli %40 seviyesine düştüğünde şarj edildiğini düşünürsek, bu %40 lık kısım zaman içerisinde niteliğini kaybetmeye başlayacaktır.

* Bilgisayarınızı 3 saat ve üzerinde şarja bağlı kullanacağınız durumlarda batarya %100 dolduktan sonra yuvasından çıkartınız. Uzun süreli şarja bağlı kullanımlarda ısınmadan dolayı bataryaların içerisindeki hücreler zarar görmektedir. Kısa süreli kullanımlarda böyle bir uygulamaya gerek yoktur.

* Bataryanızı bilgisayarınızdan ayrı olarak bekletmeniz de ömürünü kısaltacaktır. Uzun süreli olarak başka ortamlara muhafaza etmeyiniz.

* Li-ion teknolojili piller ortalama 400-500 kez tam kapasite şarj edilebilirler. Bu süreçten sonra performansları düşmeye başlar. Örneğin 2 saat bekleme süresi olan bir batarya ortalama 1 yıldan sonra 1,5 saat - 1 saat - 45 dakika gibi bekleme sürelerine düşecektir.

Yani sizinde anlayacağınız gibi her halükarda bu batarya yiyecek kendi kendini..:DD
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
:) elektrik faturasını zamanında ödeyip enerjiniz kesilmesse hiç sorun yok boş verin pili fişi takın pirizee pc kullanıma açıktır elektirk gidene kadar keyfli pc ler:) :)
 
Üst