Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Babalar gününün tarihçesi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Babalar günü fikri 1909’da Washington’da yaşayan ve Anneler Günü’nden ilham alan Sonoro Smat Dodd tarafından ortaya atıldı. Sonoro Dodd’un babası Wılliam Smart bir Amerikan İç Savaşı gazisi idi.Eşi, altıncı çocuklarını doğururken vefat etmişti. Wılliam Smart hem yeni doğmuş bebeğini hem de diğer beş çocuğunu kendi başına Washington’un doğusundaki çiftlikte yetiştirdi.Sonora büyüdüğü zaman babasının ne kadar büyük bir fedakarlık yaptığını fark edip babası için özel bir gün düzenlemek istedi.Ve babası Haziran’da doğduğu için ilk Babalar Günü’nün Washington Spokane’de 19 Haziran 1910’da kutladı.1924’te Başkan Calvin Coolidge “Babalar Gününü” desteklediğini açıkladı.1966’da ise Başkan Lyndon Johnsonn, Haziran ayının üçüncü pazarını resmen Babalar Günü olarak ilan etti.


Babalar Günü Tarihi ve Önemli Notlar:

*** Babalar Günü, Türkiye de dâhil olmak üzere pek çok ülkede her yıl Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanan özel bir gündür.

*** Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Şeron Grubu tarafından Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır.

*** Babalar Günü resmi olarak ilk kez 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. Babalar günü tarihi.

*** Lyndon Johnson, 1966’da her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı.

*** Bir çok ülkede Babalar Günü'nün kutlandığı gün değişiklik göstermektedir.

olarak bu anlamlı günde tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü’nü kutluyoruz.

Saygılarımızla…


 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Babalar Günü 16 Haziran 2013 Pazar Günü Kutlanacak
Her ne kadar yuvayı dişi kuş yapsa da, annelerimize biraz dahafazla bağlılık gösteriyor olsak da; babaların yeri kalbimizde herzaman ayrıdır. Baba, evin gücüdür, temsilcisidir. En ufak sorunda kişi babasını arardurur çevresinde. Babalarımıza, onlara bağlılığımızı göstermenin günüolan babalar günü ne zaman, sizlere bu haberimizde 2013 babalar günü ne zaman ve babalar günü ile ilgili bir kaç kelam dile getireceğiz.


Babalar Günü 16 Haziran 2013 Pazar Günü Kutlanacak.


Ailesinin yaşamını sürdürebilmesi gece gündüz demeden çalışan baba*larımızı her daim hatırlamalıyız, unutmamalıyız. Birçok fedakarlıklara katlanan, kendisini değil ailesini düşünen onlar yani babalardır. Büyük küçük herkes babasını sever ve onun asla mutsuz olmasını istemez elbette.


Babalar Gününde, babamıza olan saygı, sadakat, sevgi,ve şükran duygularımızı ifade etmeliyiz. Onun ellerinden, yanaklarından öpmeli, Ba*balar Gününde babamızın yanında bulunmalıyız. Eğer babamız yanımızda değilse onu telefonla onu arayıp durumunu sormalı, kendisini sevdiğimizi, kendisine ihtiyacımız olduğunu belirtmeli ve kendisini unutmadığımızı belirtmeliyiz. Bu konumuzda babalar günü ne zaman 2013 ve babalar günü
ile ilgili yorumlarımızı aktardık.


 
Üst