Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

amfizem

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Amfizem bir akciğer rahatsızlığıdır, halk arasında gençlik hastalığı olarakda bilinir. Akciğerde bulunan hava kesecikleri gerilip genişlediğinde, hava keseciklerini birbirinden ayıran ince zarın yırtılması sebebiyle akciğerin esnek yapısının bozulup, solunum yetmezliği başlaması olarak bilinir ve sürekli devam edebilen kronik bir rahatsızlıktır.

Akciğerde bulunan alveolleri birbirine tutan zarın yırtılması sebebiyle, nefes aldıktan sonra genişlemiş olan akciğer sönmez yani havayı dışarıya tahliye etmez ve bunun sonucu olarak akciğere yeni hava girişi olmadığı için boğulma hissi oluşturur.

Anfizem tedavisi : Cerrahi bir operasyon gerektirir, yırtılan zarın dikilmesi sonrasında bir süre gözetim altında tutulan hastaya iyileşme gösterdikten hemen sonra balon tedavisi uygulanır.
 

Ekli dosyalar

  • sari çiçeklim.fcp
    342 bayt · Görüntüleme: 20
Üst