Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Aldatmayan erkek var mı

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Aldatmayan erkekler var mı, varsa neden aldatmıyorlar ve diğer erkeklerden nasıl ayrılıyorlar?

Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı Psikolog Emre Konuk aldatmayla ilgili sorularımıza cevap vermeye devam ediyor. Psikolog Emre Konuk çok çarpıcı bir rakam veriyor: "Aldatmayan erkeklerin oranının tüm erkeklerin %2'si olduğu söylenir."

Aldatmayan erkek var mı?
Çocuk doğduğu zaman içgüdüleriyle doğar. Tanımı gereği içgüdü bir şeyi arzular ve elde etmeye çalışır. Elde ettiği zaman doyar. Anne-babanın en önemli görevlerinden biri çocuklara içgüdülerini kontrol etmeyi öğretmeleridir.

Bireylerin cinsel içgüdüleri kontrol etmesini de toplum ve özellikle ebeveynler bir şekilde öğretir. Toplumun ahlakını çocuğa anne-baba öğretir. Güdüleri ve istekleri denetlemeye öz denetim dersek, bazı insanlar öz denetimi iyi öğrenir, bazıları ise öğrenmez. Bazı erkekler cinsel dürtülerini denetlemeleri gerektiğini öğrenirler ve bundan şikayetçi olmazlar. Bu erkekler aldatmaz. Neticede karşı cinsle yasak ilişki kurmazsan ölmüyorsun.

Aldatmayan erkeklerin genel profili nasıldır?
Davranışlarını kontrol etme becerileri iyi gelişmiş, düşünce yapıları ve değer sistemleri davranışlarıyla uyumlu oluyor. Mesela hayatı boyunca çocuklarına ahlaklı olmayı öğretmeye çalışan bir baba, bunu davranışlarıyla da gösterip karısını aldatmıyor.

Tüm erkekler arasında aldatmayan erkeklerin oranı nedir sizce? Böyle bir araştırma sonucu var mı elinizde?
Maalesef bir araştırma olarak bilmiyorum. Yüzde iki falan olduğu söylenir ama bence sanıların aksine aldatmayan erkek oranı yüzde ikiden daha yüksek.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
bu konuda hiç bir tahminim yok olmasınıdaa istemem altatan erkek ezik erkek diyee düşünüyorum :))
 

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Canlı varlıklar içinde tek eşliliği kabul eden ve bu kabul edişi toplumsal ve hukuksal yasalara bağlayan tek canlı insandır. Aldatmaktan kasıt evli bir erkeğin, eşinden başka bir bayanla ilişkiye girmesi ise, sayısal olarak ifade edilmemişse de gizli yada açık olarak bunu yapan kadınların sayısı da azımsanmıyacak kadar çoktur. Ahlaki baskılar, kadınlar üzerinde daha fazla olduğu için, kadınlar bu işi yapmıyor gibi görünmektedir .Bence aldatmanın sayısından ya da erkek veya kadın tarafından mı daha fazla yapıldığına bakılmaksızın, nedenlerinin dikkate alınması daha doğrudur. Her şeyde olduğu gibi, bu olayında çok belirleyici sebepleri vardır.Sebepler ne olursa olsun aldatmamak gerekir düşüncesine bende katılırım. Ama her dakika dırdır eden, erkeğe bir lokma sevgiyi çok gören, ananı istemem, babanı istemem, arkadaslarını, kardeşlerini istemem diye, erkeği sadece kendi yasamı için bir koltuk değneği gibi gören, hiç bir şey vermediği halde her şey isteyen, senin için saçımı süpürge ettim diyerek her dakika erkeğin ömrünü yiyen bir kadın aldanmayı da aldatılmayı da hak eder.Ağzı küfürlü, dili zehirli, yüreği bencil ve merhametten şefkatten yoksun bir kadın,kadın gibi kadın olmak yerine,erkeği, sidik yarıştırabileceği bir rakip gibi gören bir kadın, erkeğini kaybetmeye mahkumdur. Bu tip kadınlar, adam gibi, dürüstçe uygarca ayrılıp gitmeyi de kabul etmezler.Ve aldatılmaları kaçınılmaz hale gelir.Herkesin daha iyiyi daha güzeli aramak hakkı vardır. Bu her canlının içinde var olan doğal bir duygudur. Doğru olan, sürmesi ızdırap vermekten başka bir şeye yaramıyan bir beraberliği uygarca anlaşarak yasal yollardan sonlandırarak, daha iyiyi daha güzeli aramaktır.Ancak, burada da toplumsal baskılar, aile zorlamaları gibi birçok sebep, bu bitişlere engel olmaktadır. Binbir zorlukla kurulan bir yuvayı yıkmak kolay olmamaktadır.Bununda hukuksal birçok zorlukları vardır. Kendi iradeleri dışında dünyaya getirilmiş olan günahsız çocukları düşünmekte, çoğu zaman ayrılıklara engel olur. Sonuçta her iki taraf içinde ölünceye kadar sürecek üzüntülere ve yoksunluklara mahkum olunan, keder yüklü bir ömür çaresizce yaşanır. Ve aldatma denilen o çirkin durum belkide zorunlu olarak ortaya çıkar. Zevk için, acımasızca ve hiç birgerekçesi olmadan aldatan çirkin ahlaklı insanlar bu tanımlamanın dışındadır tabii.
Aynı gerekçeler kadın içinde erkek içinde eşit düzeyde geçerlidir. Yinede aldatmaktansa biraz daha cesur ve dürüst olarak, her şeyi açıkça konuşup yolları ayırmak, daha ahlaki bir davranıştır. Kimsenin kimseyi hiç bir şekilde aldatmadığı gülen yüzlerin, mutlu beraberliklerin olduğu güzel bir dünya tek dileğimdir. Mutlu gelecekler sizlerin olsun dostlar.
 
Üst