Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

8 Şubat 2013... Yeteri Kadar Kitap Okuyormuyuz?

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48
Kitap okuma alışkanlığımız varmıydı?

Kitap okuma alışkanlığımızı

hangi faktörler elimizden aldı?

Kitap seçerken nelere dikkat ederiz?

Kitap okumanın faydaları

ve

kitap okumamanın zararları sizce nelerdir?

En son ne zaman hangi kitabı okudunuz?

Etrafımızdaki insanları

kitap okumaya teşvik ediyormuyuz?

 

*selma*

New member
Katılım
7 Şub 2013
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kitap Okumanın Faydaları ve Bize Kazandırdıkları
Bir insanın kelime hazinesi ne kadar genişse, anlayışı o kadar yüksektir. Bir öğrenci tarihle ilgili birkaç roman okumuşsa sonraki zamanlarda, tarihi içerikli konuşmalar olduğunda konu ile ilgili terimleri hemen kavrayacaktır. Bunun yanında, şu da unutulmamalıdır ki insan hangi organını çalıştırırsa o organı gelişir, kuvvetlenir. Güreş yapanın ensesi kalınlaşır, basketbol oynayanın boyu uzar, halter kaldıranın pazıları gelişir. Kitap okuyanın da beyni gelişir. Gelişen beyin her şeyi daha çabuk kavrar. Bir Japon eğitimci şöyle bir deney yapar: ‘Otuz öğrenciye bir ay boyunca matematik dersi verdirir. Sonunda sınav yapar öğrenciler eşittir. Öğrencileri ikiye ayırır. Bir gruba kitap okutur, diğer gruba spor yaptırır. Bir ay sonra bunları aynı sınıfta toplayarak, kimyadan ilk defa gördükleri bir konuyu anlatır. Ders sonunda sınav yapar, kitap okuyanların çoğunluğu spor yapanlara oranla daha başarılıdır.
Bu deneyin sonucunda kitap okumanın önemini bir kez daha kavrıyoruz. Her kitap insanın dağarcığında onlarca kelime bırakır. Demek ki çok kitap okuyanın başarılı olma şansı, daha yüksektir. İdeal olan haftada bir kitap bitirmektir. Ama hiç olmazsa ayda bir kitap mutlaka okunmalıdır.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Çoğunlukla iş sonrası – okul sonrası ya da evde televizyon karşısında amaçsızca elimizde kumanda kanal kanal dolaşarak boşa geçirilen zamanlar kitap okuyarak geçirilebilecek en verimli zamanlardır. Yine bunun gibi tren otobüs taksi uçak gibi ulaşım araçlarında seyehat ederken de kitap okuyabiliriz ve zorunlu olarak geçen bu boş zamanları değerlendirebiliriz. Sahip oldukları her boş anda yanlarında bulunan kitabı okuyan batılılar kitap okuma alışkanlıkları ile göz doldurmaktadırlar. Ne yazık ki biz onlar gibi olamadık hala.
 
Üst