- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu bölümü;
- 500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz ( baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)
- 2 orta boy kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı etli biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım. Yani uzunlamasına. Doğradığımız tavuğumuza kendisine ait tüm malzemeleri katıp karıştıralım. Birkaç saat dolapta dinlendirelim. Dinlendirilirse daha güzel olur. Zamanınız yoksa hemende pişirebilirsiniz.
Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz. 2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım. Ocağımızı yakalım. ısınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim. Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmein. Hafif hafif spatula ile çevirelim. Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dk da beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz. Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.