- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,224
- Tepkime puanı
- 129
- Puanları
- 63
Saya Böreği Tarifi İçin Malzemeler

- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 su bardağı un (1 kilo un, kontrollü ekleyiniz)
- 125 gram margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Saya Çöreği (Vazgeçilmeziniz Olacak) Tarifi Yapılışı
Hamurumuz için sütü yoğurdu kabartma tozunu tuzu kabımıza alalım karıştıralım.Üzerine unumuzu ekleyelim (ben 5 bardak un kullandım)
Hamur yumuşak elde toparlanan bir hamur olacak.
Un ölçüsünü ona göre ayarlama yapınız.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp bir kenara koyalım o sırada aralarına sürmek için kullanacağımız tereyağını eritelim.
Eriştiğinizde tereyağın içine sıvı yağı da ekleyelim
Hamurumuzu 8 bezeye ayıralım. Bu hamurdan 2 adet çörek elde edeceğiz.
Hamurların hepsini tepsimizin büyüklüğünde merdane veya oklava yardımıyla açalım
Daha sonra 4’er -4’er hamurları ayıralım.
1 hamuru serelim arasına tereyağı sürelim.
Diğer hamuru üzerine koyup tereyağı sürelim 4 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
Elimizle hamuru çekiştirerek biraz daha büyütelim ve rulo yapalım. Etrafına dolayarak, gül böreği şeklinde saralım.
Diğer 4 bezeye de aynı işlemi yapalım ve 2 çöreğimizi de yarım-1 saat dinlenmeye alalım.
Dinlenen hamurları oklava yardımıyla açalım.
Tepsimize koyalım. Üzerine 1 yumurtayı tüm şekilde kırıp karıştırarak her yerine gelecek şekilde sürelim. (Diğer çöreğe de 1 yumurtayı kırıp aynı işlemi yapıyoruz.
Çatalla biraz çizerek 190 derece fırında pişirelim.