- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
- Hazırlama süresi: 5 dk
- Kaynama süresi: 3 dk
[FONT=pf_beausans_proregular]Sarımsak: Aynı zamanda sarımsağa o benzersiz kokusunu da veren sarımsak yağları, kan aracılığıyla solunum yollarına erişir. Bu sarımsak yağları öksürük ve soğuk algınlığı mikroplarını önler (inhibe eder) ve etkili birer dekonjestanlar (açıcılardır).[/FONT]
[FONT=pf_beausans_proregular]Bal: Konuyla ilgili çok az araştırma olmasına rağmen balın, birçok kültürde rahat nefes almayı kolaylaştırdığı ve bir çeşit solunum yolları toniği olduğuna inanılır. Bal antimikrobiyal özelliğiyle bilinir ve bağışıklık sistemininenfeksiyonla mücadele etmesine yardımcı olur.[/FONT]
[FONT=pf_beausans_proregular]Limon: Limon suyu mukusu azaltır ve seyreltir ve böylece tıkanmış olan bir solunum sistemi daha kolay açılır. Limon suyu aynı zamanda vücudun pH’ını de değiştirir ve vücudu bakteri ve virüslere karşı daha az misafirperver kılar.[/FONT]
[h=2]Malzemeler:[/h]
- 3 su bardağı su
- Yarıya bölümmüş 3 diş sarımsak,
- 1 parça taze zencefil
- 1/2 fincan bal
- 1/2 fincan taze limon suyu (veya temizce yıkanmış ve rendeye verilmiş kabuklarını da kullanabilirsiniz)
- Bir tencereye 3 bardak suyu, 3 diş sarımsağı, ve doğranmış zencefili koyun ve kaynatın.
- Su kaynadığında altını söndürün ve 1/2 fincan balı ve 1/2 fincan taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. Karıştırıp ardından süzün.
- Sonraki gün kullanmak üzere buzdolabında saklayın.