- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
bir su bardağı yoğurt
iki su bardağı irmik
bir paket kabartma tozu
bir su bardağı un
bir su bardağı şeker
şerbeti için;
üç su bardağı şeker
iki buçuk su bardağı su
yarım limon
üzeri için;
fındık veya fıstık
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta yoğurt, irmik ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Ve yağlanmış olan borcamımıza hamurumuzu döküyoruz. 175 dercede önceden ısıtılmış olan fırınımıza koyuyoruz. Bu arada şerbetimizin malzemlerini bir tencereye koyup, karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp ocağımızı kapatıyoruz. Şerbetimizin ılıması için bekliyoruz. Unutmayalım şerbetimiz ılık tatlımız sıcak olacak. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz. Servis yaparken üzerine fındık serpebilirsiniz, yada hamurun içine hazırlarken koyabilirsiniz. Afiyet olsun... Yazar : Nihat Yazıcı
bir su bardağı yoğurt
iki su bardağı irmik
bir paket kabartma tozu
bir su bardağı un
bir su bardağı şeker
şerbeti için;
üç su bardağı şeker
iki buçuk su bardağı su
yarım limon
üzeri için;
fındık veya fıstık
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta yoğurt, irmik ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Ve yağlanmış olan borcamımıza hamurumuzu döküyoruz. 175 dercede önceden ısıtılmış olan fırınımıza koyuyoruz. Bu arada şerbetimizin malzemlerini bir tencereye koyup, karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp ocağımızı kapatıyoruz. Şerbetimizin ılıması için bekliyoruz. Unutmayalım şerbetimiz ılık tatlımız sıcak olacak. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz. Servis yaparken üzerine fındık serpebilirsiniz, yada hamurun içine hazırlarken koyabilirsiniz. Afiyet olsun... Yazar : Nihat Yazıcı