Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Şambaba Tatlısı

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48



Malzemeler :

Keki için : * 1 su bardağı şeker, * 1,5 su bardağı irmik, * 1 su bardağı yoğurt, * Yarım su bardağı un, * 1 paket kabartma tozu, * 1 paket vanilya, Şerbeti için : * 3 su bardağı şeker, * 2,5 su bardağı su, * 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Yapılışı : Hamur kabınıza kek malzemelerini sırası ile koyun çırpın. Yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Küçük bir tepsi veya fırın kabını yağlayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpin ve kek hamurunu içine boşaltın. hamurun üzerine bademleri serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin.

Kekin iç kısmının da pişitiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kek pişerken tatlının şerbetini hazırlayabilirsiniz. Gerçi ikisininde sıcak olması gerekiyor. Ona göre süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz.

Bir tencereye şeker ile suyu koyun. Şeker eriyene dek şerbeti sürekli karıştırın. Kaynadığında ise, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sonra ocağı söndürün. Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti, kepçe ile yavaş yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.
 

Şehrazat

New member
Katılım
5 Eyl 2013
Mesajlar
281
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Hem basit hem güzel görünüyor ama ikiside sıcak olursa şerbet ve kek hamur olmazmı şerbet hep ılık katılıyor diye biliyorum. Hiç yapmadım şambaba revani gibi basit yapılışı deneyim bi olacakmı bakalım.
Tşklr paylaşım adına
 

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48




ben yaptım...tam verilen ölçülerle yapınız... kabınız büyük olmasın... evet ikisi de sıcak dökülüyor... püf noktası; ikram etmeden önce 3-4 saat beklemelisiniz... şerbetini tam çekiyor o zaman...

 
Üst