MayıS
Sayfa Yöneticisi
- Katılım
- 27 Ocak 2013
- Mesajlar
- 1,303
- Tepkime puanı
- 51
- Puanları
- 48
•125 gr. margarin veya tereyağı,
•1 su bardağı un,
•1 buçuk su bardağı toz şeker,
•1 litre süt,
•1 paket vanilin.
Pratik Tavuk Göğsü Yapılışı
Tavuk göğsü tatlısını hazırlamak için, ilk olarak tencerenin içerisine margarin konulup eritilir.
Üzerine 1 su bardağı un eklenir ve kokusu çıkana dek karıştırılarak kavrulur.
Azar azar süt ilave edilir ve bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırılır.
Daha sonra toz şeker eklenir ve koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynayıp üzeri göz giz olan tavuk göğsü tatlısı ocaktan alınır.
İçerisine vanilin eklenerek mikserle 3-4 dakika kadar çırpılır.
Ardından ıslatılmış küçük bir borcam tepsi içerisine dökülür ve oda ısısında ılınması sağlanır.
Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırılıp en az 3-4 saat dinlendirilir.
Tamamen soğuyan tavuk göğsü talısı, bir tepsi içerisine ters çevrilerek çıkartılır.
Tercihe göre üzerine kakao veya tarçın serpiştirilip dilimlenerek servise sunulabilir.