- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
4 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket margarin,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu,
Göz kararı tuz.
İçi için :
Zeytin veya peynirli maydonoz.
HAZIRLANIŞI
Unun ortası havuz yapılarak, bütün malzemeler konur. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile yuvarlaklar oluşturulur. Ortasına iç konulup, iki tarafından verev olacak şekilde kesilir. Şeritlere örgü şekli verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yazar : Nihat Yazıcı
4 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket margarin,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu,
Göz kararı tuz.
İçi için :
Zeytin veya peynirli maydonoz.
HAZIRLANIŞI
Unun ortası havuz yapılarak, bütün malzemeler konur. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile yuvarlaklar oluşturulur. Ortasına iç konulup, iki tarafından verev olacak şekilde kesilir. Şeritlere örgü şekli verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yazar : Nihat Yazıcı