- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 125 gr bitkisel margarin
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı toz mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Ayrıca 3-4 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
- Unu karıştırma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açıp oluşan çukura yumuşamış margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve yumurta ilave edilir.
- Tuz, tozşeker, toz mahlep ve kabartma tozu da eklenip havuzun içindeki malzmeler karıştırılır.
- Çukurun kenarlarında bulunan un da azar azar ortaya doğru alınarak yoğrulmaya başlanır. Yoğurma işlemi sonucunda kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp 10-12 santim uzunluğunda çubuklar hazırlanır. Çubukların uçları birleştirilerek minik simitler yapılır.
- Simitler bir tabakta bulunan susama batırılıp fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yan yana yerleştirilir.
- Önceden ısıtılarak 180 dereceye ayarlanmış olan fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelmeleri beklenip servise sunulur.