- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
malzemeler:
[*=left]yarım kg. fasulye
[*=left]1 soğan
[*=left]3 diş sarımsak
[*=left]2 yumurta (1 tanesi harcı için)
[*=left]1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
[*=left]1 tutam maydonoz
[*=left]1 çay bardağı galeta unu (iç harcı için.)
[*=left]yarım su bardağı galeta unu( dışını bulamak için)
[*=left]tuz,karabiber,kuru nane,kimyon
[*=left]kızartmak için sıvı yağ
hazırlanması:
- Kuru fasülyeleri eriyene kadar pişiriyoruz.. İyice pişen fasülyeleri,robottan geçirip,püre haline getiriyoruz..
- Soğan ve sarımsağı rendeleyip fasülye püresine ekliyoruz..
- İncecik kıyılmış maydonoz,1 çay bardağı galeta unu,1 yumurta,kaşar peynir,tuz,karabiber ve diğer baharatları ekleyip,iyice karıştırıyoruz..
- Karıştırdığımız harcı,1 saat kadar dolapta bekletip,baharatların birbiriyle bütünleşmesini sağladıktan sonra sonra,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfteler hazırlıyoruz..
- Hazırladığımız köfteleri önce iyice çırptığımız yumurtaya,sonra da galeta ununa bulayıp,kızgın yağda pişirerek servis yapıyoruz..
- Sıcak veya soğuk servis edebiliyoruz,fakat sıcak daha lezzetli..