MayıS
Sayfa Yöneticisi
- Katılım
- 27 Ocak 2013
- Mesajlar
- 1,303
- Tepkime puanı
- 51
- Puanları
- 48
Lokum Tarifi İçin Malzemeler:
•1 lt süt,
•1,5 su bardağı toz şekeri,
•2 su bardağı un,
•100 gr margarin,
•2 paket vanilya.
Üzeri İçin:
•3 su bardağı hindistancevizi,
•1 kase fındık.
Lokum Yapılışı
Tencereye vanilya, margarin hariç tüm malzemeyi koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve içine margarini, vanilyayı ilave edip, blender ile 10 dakika çırpalım.
Fırın tepsisinin tabanına, hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizini serpiştirelim.
Hazırladığınız muhallebiyi kaşık ile yayalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
Daha sonra muhallebiyi 3×3 büyüklüğünde kare şeklinde kesip, elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
Yuvarladığımız lokumlara, birer adet fındık batıralım.
Lokumumuz servise hazır. Afiyet olsun.