- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
·2 su bardağı süt
·½ su bardağı sıvıyağ
·1 yemek kaşığı tozşeker
·1 paket yaş maya
·Alabildiği kadar un
·2 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
·250 gr tereyağı ya da margarin
·1,5 çay bardağı un
Üzeri için;
·2 adet yumurta sarısı
·Susam ya da çörekotu
YAPILIŞI
YAPILIŞI
·Sütü ılıtın, maya ve tozşekeri üzerine koyarak mayanın erimesini sağlayın. Sıvıyağ, tuz ve unu yoğurma kabına alıp karıştırın,mayayı erittiğiniz sütü de ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
·Hamurdan eşit büyüklükte beş adet beze yapıp bezeleri 20 santim çapında açın.
·İç harcını hazırlamak için; yağı eritip üzerine unu ekleyin. karışımı kavurup boza kıvamına getirin. Bu karışımı açtığınız hamurların üzerine sürün.
·Hamurların iki tarafını üzerine katlayıp dikdörtgen hamurlar elde edin. Katladığınız kısımların üzerine de unlu karışımdan sürün ve hamurları tekrar katlayıp kare şekline getirin. 20 dakika kadar bekletin.
·Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susam serpiştirin. önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servise sunun.