- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
[*=left]3 tane yumurta
[*=left]1,5 su bardağı süt
[*=left](ve ya 1 su bardağı yoğurt)
[*=left]2 su bardağı toz şeker
[*=left]1,5 su bardağı sıvı yağ
[*=left]1 paket kabartma tozu
[*=left]2 yemek kaşığı tarçın
[*=left]1 çay bardağı ceviz
[*=left]3 su bardağı un (tahmini)
[*=left]5 adet kuru incir
incirli kekmizin yapılışı
İlk olarak 2 su bardağı toz şekerimizi, 3 yumurtayla beraber çırpıyoruz. Ardından bu karışıma ilave olarak; 1,5 su bardağı sütü ilave ediyoruz. (Süt yerine 1 su bardağı yoğurtta ilave edebiliriz.) 1,5 su bardağı yağımızı da ilave ettikten sonra çırpmaya devam ediyoruz. En son ilave edeceklerimiz ise, 1 paket kabartma tozu ve alabildiğine un ve 2 yemek kaşığı kadar tarçın. Malzemelerimizi ekleyip iyice çırptıktan sonra, hafif yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. İnce kıyılmış kuru inciri ve dövülmüş cevizimizi tam da bu esnada kek kalıbının üzerine serpiyoruz. Böylelikle incirler dibine çok fazla çökmemiş olacaklar. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına,rahatlıkla yollayabiliriz artık. Yarım saat sonra incirli tarçınlı kek hazır.