Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Haşhaşli ve mercimekli çörek tarifi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63



  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket toz maya (11 gr)
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4-5 su bardağı un
İçi için;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, pul biber kuru nane

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörekotu


    YAPILIŞI
    • 4 su bardağı unu yoğurma kabına koyun. Üzerine, tıpkı kabartma tozu gibi paket halinde satılan instant mayayı ekleyin. Bu maya çok pratiktir ve kullanımı da çok kolaydır. Toz maya bulamazsanız bir yemek kaşığı kuru maya koyabilirsiniz.
    • Tuz ve tozşekeri ilave edip karıştırın ve unun ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında bekleyen margarini, sıvıyağı, yumurtayı, ılık sütü ve yoğurdu ilave edip hafifçe ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. ( hamur ele çok yapışıyorsa un ilave edip tekrar yoğurun).
    • Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 40-45 dakika kadar bekletin.
    • Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 4 su bardağı suyu tencerede kaynatıp mercimeği ilave edin ve haşlayın.
    • Haşhaşı sıvıyağda ezin ve haşladığınız mercimekle karıştırın. Tuz, pul biber ve kuru naneyi ekleyip tekrar karıştırın. Soğumaya bırakın.
    • Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yarım parmak kalınlığında ve pasta tabağı çapında açın. Ortalarına hazırladığınız mercimekli harçtan iki tatlı kaşığı koyup bohça gibi kapatın.
    • Bohçaların ağzını bir maydanozun sapıyla sıkıca bağlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra, 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servise sunun.
    Afiyet olsun...
 
Üst