- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
Malzemeler:
3 Adet palamut
4 Adet kuru soğan
2 Adet Domates
3 Adet yeşil biber
4 Diş sarımsak
4 Adet defne yaprağı
1 Adet Limon
1 fincan su
Tane karabiber kırmızı toz biber ve tuz
Yapılışı:
Balıkları ayıklayıp yıkıyoruz suyu süzülürken,
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp açıyoruz,
Tepsimize soğan domates yeşil biber ve sarımsak hepsini halka şeklinde doğrayıp döşüyoruz.
balıklarımızı derin bir kaba alıp çok az sıvı yağ kırmızı toz biber ve tuz balıklarla bocalayıp iyice karıştırıp tepsiye diziyoruz aralarına tane kara biber, limon ve defne yapraklarını serpiştirip fırınımıza veriyoruz afiyet olsun
NOT: Ayrıca ben minik minik tereyağı koyarak yapıyorum bu tarifi. Balıklarımıza ayrı bir lezzet ve daha yumuşak olmasını sağlıyor, damak zevkinize uygunsa afiyet olsun.