- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
malzemeler
1 kilo kuzu eti
1 kilo ıspanak
4 adet soğan
5 adet yumurta
1 kase erik pestili
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
¼ bağ kişniş
yapılışı
1 kilo kuşbaşı kuzu eti düdüklü tencerede haşlanır. Bir kilo ıspanak ve 4 soğan doğranır. Doğranan soğanlar zeytinyağında kavurulmaya başlanır. . Dilimlenen erik pestili soğanlara eklenerek kavurulur, üzerine ikişer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. Doğranan ıspanak ve haşlanan kuşbaşı et soğan ve pestil ile buluşturulup katıştırılarak kavurulur. Birer tatlı kaşığı tuz ve pul biber serpilerek kavurmaya devam edilir. Etin haşlandığı su süzülerek kavrulan malzemelerin üzerine dökülür. 5 yumurta yemeğimizin üzerine kırılır ve pişirilmeye devam edilir. Pişen ekşili servis tabağına alınır, üzerine kişniş serpilir.