MayıS
Sayfa Yöneticisi
- Katılım
- 27 Ocak 2013
- Mesajlar
- 1,303
- Tepkime puanı
- 51
- Puanları
- 48
ÇİKOLATA KAPLI HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Alabildiği kadar hindistan cevizi (200 gr )
İçi için:
İsteğe göre biraz fındık, badem veya çam fıstığı
Üzeri için:
250 gr sütlü sade çikolata
3 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
İlk önce sütü ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpın.
Katılaşan krem şantinin üzerine hindistan cevizini azar azar ilave edin.
Ele yapışmayacak yumuşak kıvama geldiğinde buz dolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirin (dinlenen harcın biraz daha sertleşmiş olması gerekiyor)
Dinlenen hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın isteğe göre içine fındık veya fıstık koyun, elinize yuvarlayın. Buzdolabında tekrar biraz dinlendirin.
Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
Sıvı yağı çikolatayla iyice karıştırın.
Hindistan cevizi toplarını içine batırıp iyice çikolataya bulayıp çatalla çıkarın ( ben demir telin üstüne koydum ama donunca alt kısmı demirlere hafif yapıştı, size tavsiyem alüminyum folyonun üzerine koyun ) ve buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.