- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
Malzemeler
• 5 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 3 tepeleme yemek kaşığı un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı toz tarçın
• 2 su bardağı pirinç unu
Islatmak için;
• 2 su bardağı soğuk süt
Kakaolu sos için;
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
• 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
1 Kek hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri derin bir mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Sırasıyla, un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak pirinç ununu ilave edip 3 dakika daha çırpın.
2 Hamuru yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın.
3 Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 40-50 dakika kadar pişirin, (pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz) keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
4 Her tarafını soğuk sütle ıslatın.
5 Kakaolu sosu hazırlamak için; su, süt, nişasta, kakao ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kaba alıp karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp sık sık karıştırarak ılık hale gelmesini bekleyin,
6 Ilık haldeki sosu kekin üzerine gezdirin ve pastayı servise sunun.