- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
- 300GR un
- 50 gr pudra şeker
- 100 gr katı yağı
- 1 kahve kaşığı bira mayası
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 100 gr ceviz
- 150gr toz şeker
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 1,5 çay fincanı süt
- 1 kahve kaşığı tarçın
- 1 kahve kaşığı vanilya
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Unu eleyin.Ilık süt ile mayayı ezip una karıştırın.Cıvık bir hamur yapın.Üstünü unla örtüp bir süre mayalanması için bekletin.Unun üzeri çatlayınca ortasını açıp yumurtaların birini kırın.Yağın yarısını ,pudra şekerini ve kalan sütü dökerek yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top yaparak unlu tepsiye dizin.Ilık bir yerde 15-20 dk dinlendirin.Dinlendirdiğiniz bezeleri 10-15 santim çapında daire şeklinde açın.Hamur dinlenirken sütü kaynatın.İçine dövülmüş cevizi koyup bir iki taşım kaynatıp ateşten indirin.İçine galeta ununu .tarçını ,vanilyayı,portakal rendesini koyup karıştırın.En son toz şekerini koyup,bu karışımdan bir miktar alıp açtığınız hamurun kenarına koyun.Hamuru sigara böreği sarar gibi sarın.Sardığınız hamurun kenarlarını bükerek ay şeklini verin.Ayları hafif yağlanmış tepsiye dizerek 15-20 dakika daha dinlendirin.Dinlendirdiğiniz ayların üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında (160 derece)altı üstü pembe renk alıncaya kadar pişirin.Soğutup ikram edin.