- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
100 gr. fındık
200 gr. un
75 gr. kakao
1 v2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
3 adet iri yumurta
200 gr. toz şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 tatlı kaşığı hazır kahve granülü
60 gr. parça bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Fırınınızı 170 derecede ısıtın.Fındıkları bir tepsiye yayın ve altın rengini alıncaya dek yaklaşık 7 dakika fırında bekletin. Fındıkları temiz bir mutfak havlusuna alın ve havlu içinde ovalayarak üzerlerindeki ince zarın dökülmesini sağlayın. Fındıkları iri iri doğrayın.Fırınınızın ısısını 180 dereceye yükseltin.Bir kurabiye tepsisini yağlayın.Orta boy bir kabın içinde un, kakao, karbonat ve tuzu karıştırın.Yumurtaları, şekeri ve vanilya esansını bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile rengi açılıp kıvamı koyulaşana dek çırpın. Kuru malzemeleri, kahve grandilerini, fındık ve bitter çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar karıştırın.Hamuru iki eşit parçaya bölün ve parçalara 30 cm.’lik somun şekli verin. İki hamur somununu aralarında 7 cm. boşluk bırakarak tepsiye yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırarak yassılmalarını sağlayın.Tepsiyi fırına vererek hamur somunları sertleşene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Somunları bir doğrama tahtasına alın. Soğumaları için 15 dakika bekletin.Fırınınızın ısısını 170 dereceye düşürün.Somunları verevine 2,5 cm. eninde dilimleyin. Dilimleri iki tepsiye dizin ve fırına vererek 10-15 dakika pişirin.Tel ızgara üzerine alarak soğumaları için bekletin.