- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,217
- Tepkime puanı
- 124
- Puanları
- 63
MALZEMELER
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 100 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, kekik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı lor peyniri
- 4 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2-3 su bardağı un
YAPILIŞI
- Soğanları incecik yarımaylar halinde doğrayıp tereyağıyla birlikte tavaya aktarın. Karıştırarak, hafif sararıncaya kadar, 8-10 dakika kavurun.
- Ocaktan alıp tuzu, baharatları, peyniri ve sütü ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
- Diğer taraftan, yumurtaları bir kaseye kırıp kabartma tozunu ekleyin ve tel çırpıcıyla iyice çırpın.
- Üzerine tavada sıcak halde bekleyen soğanlı karışımı ilave edip karıştırın. Unu da azar azar katıp karıştırın ve koyu kıvamlı bir karışım hazırlayın.
- Karışımı, yağlanmış büyük boy bir borcama aktarın. Önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelince dilimleyerek servise sunun.