Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı Süzme Çiçek Balı
- ¼ su bardağı tahin
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 adet yumurta sarısı
½ su bardağı pudra şekeri
- Ballı tahinli çıtır sarma tarifi hazırlanışı:
- Tahin, fındık ve mahleple birlikte Süzme Çiçek Balı’nı bir kapta karıştırın.
- Bir yufkayı boş tezgaha yayıp üzerine hazırladığınız harcın üçte birini koyun.
- Harcı iyice yayın.
- Üzerine ikinci yufkayı ve kalan harcın yarısını yayarak koyun.
- Üçüncü yufka ve kalan harç için de aynı işlemi uygulayın.
- Yufka ve harçlarla kat kat yaptığınız malzemeyi rulo yapıp 4-5 cm eninde verev dilimleyin.
- Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürerek 175 derecede, yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirin.
- Ballı ve tahinli çıtır sarmaları servis sırasında üzerine pudra şekeri serperek ikram edin.
- Ballı tahinli çıtır sarma tarifi hazırlanışı: