Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Tırnak Bakımı İçin Tavsiyeler

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Tırnak bakımınız ellerinizin ve ayaklarınızın hem sağlığı hem de estetik görünüşü açısından son derece önemlidir. El tırnakları yemek, koparmak, kötü kesmek son derece zararlıdır. Kimyasal deterjanlara maruz kalan tırnaklar çok çabuk kırılan, rengi sararan, zayıflayan, çatlayan tırnaklara dönüşür. Bu sebeple tırnaklarınızı korumanız gerekir.
El tırnaklarınızın bakımı hem daha önemli hem daha zordur. Çünkü genelde açıkta olduğu için yıpranmalara karşı daha korumasızdır. El tırnaklarınızı haftada en az bir kez kesmelisiniz. Kesmeyi sevmiyorsanız her gün veya iki günde bir el tırnaklarınızı törpüleyerek hem şekil vermeli hem de kısaltmalısınız. Ayrıca tırnak törpülemek tırnakların ucunu kalınlaştıracağı için, kırılmaya karşı da güçlenir. Tırnak kesmelerinizi ve tırnak törpülemelerinizi banyodan sonra veya tırnaklarınızı 10 dakika ılık suyun içinde beklettikten sonra yaparsanız hem törpüleme işiniz kolaylaşır hem de daha sağlıklı olur.
Tırnaklarınızın dibindeki derileri kesinlikle kesmeyin. Zira kestiğiniz yerlerde bakteri oluşumuna ve mantar oluşumuna sebep olabilir.



Ojelerinizi tırnaklarınızdan çıkarırken en az miktarda aseton kullanarak çıkarın veya nemlendirici asetonlardan satın alın. Zira fazla aseton tırnaklarınızı kurutur ve tırnaklarınızın soyulmasına sebep olur.
Takma tırnak kullanmayı seviyorsanız, dikkatli kullanın, çünkü takma tırnaklar kendi tırnaklarında reaksiyona sebep olabilirler.
Ayak tırnaklarınıza gelince, ayak tırnaklarını el tırnaklarından daha geç uzar ve 2–3 üç haftada bir kesseniz yeterli olur. Ayak tırnaklarınızı asla çok dibinden kesmeyin. Ayak tırnaklarınız, el tırnaklarınızdan daha kalındır bu sebeple kesilmesi ve törpülenmesi el tırnaklarına göre daha zor olabilir. Bu sebeple ayak tırnaklarınızı kesinlikle banyo sonrası kesin ve törpüleyin. Çünkü banyo sonrası ayak tırnaklarınız daha yumuşak olacaktır ve doğal olarak da kesilmesi ve törpülenmesi daha kolay olur. Ayak başparmağı, en çok tırnak batmasının görüldüğü tırnaktır. Bu sebeple asla çok dipten kesmeyin ve yanlarını içeri doğru değil küt düz şekilde kesin. Tırnak batması genelde yüksek topuklu ayakkabı giyenlerde, sivri burunlu ayakkabı giyenlerde görülür. Tırnak batması olduğunda, tırnağın acıtan kısmını kesemezseniz törpüleyerek yontun ve ufak steril pamuk parçası yerleştirin. Her gün bu pamuk parçasını değiştirin. Tırnak batmasına bağlı ağrı ve acı çoğalırsa mutlaka doktora gidin.
Şayet tırnaklarınızda şeytantırnağı diye tabir edilen sorun varsa asla kopartmayın. Kopartmanız canlı olan dokunun da parçalanmasını sebep olur. Bunun yerine tırnağı tırnak makasını ucu ile dışarıya doğru iktirin ve nazikçe kesin. Üzerine nemlendirici krem sürerek alanın yumuşamasını sağlayın.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
[h=1]Manikür ve Pedikür Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar[/h]El ve ayaklar, kadın veya erkek herkes için gerek dış ortamla ilişki kurmasında, gerek kendi zaruri ihtiyaçlarını gidermesinde son derece etkili olan en önemli iki organdan biridir. Bunun yanında estetik açıdan hoş görünmek için yapılan el ve ayak bakımı da hem hijyen açısından hem de görünüş açısından son derece önemlidir.
El ve ayak bakımı için bilinen en eski ve en çok kullanılan bakım yöntemi manikür ve pedikürdür. El ve ayaklarınızın bakımı için gerekli olan manikür ve pedikürü kendiniz yapabileceğiniz gibi bir güzellik merkezine giderek de yaptırabilirsiniz.
Manikür ve pedikürü kendiniz yapmak isterseniz ihtiyacınız olan iki şey var. Birincisi manikür ve pedikür yapabilmek için gerekli malzemeler, ikincisi manikür ve pedikür yapmayı becerebilmek. Zira manikür ve pedikür yapmak tamamen bilgi ve el pratikliği, beceri isteyen uygulamalardır.


Şayet kendinize ait bir manikür ve pedikür setiniz yoksa veya manikür, pedikür setiniz olmasına rağmen yapamıyorsanız, kesinlikle güvenilir bir güzellik merkezine gitmeniz gerekir. Buradaki güvenilir güzellik merkezinden kasıt, hem manikür- pedikür uygulamalarını en düzgün şekilde yapabilen kişiler tarafından yapılması hem de kullanılan manikür-pedikür malzemelerinin temizliğinden, sağlıklı olduğundan emin olmanız ile alakalıdır. Zira pek çok yerde hijyen kurallarına dikkat edilmeden manikür ve pedikür yapılabilmektedir. Buda birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Örneğin diş fırçası nasıl kişiye özel olması gerekiyorsa, manikür ve pedikür malzemelerinin de kişiye özel olması gerekir. Zira tırnaklardan kişiden kişiye geçebilecek hastalıklar mevcuttur. Bu sebeple kesinlikle ya kendinize ait manikür-pedikür setinizi güzellik merkezine giderken yanınızda götürün ya da güzellik merkezindeki tek kullanımlık manikür-pedikür setlerinden kullanılmasını söyleyin. Bunun yanında manikür-pedikür yapacak kişinin bu işte uzman olmasına dikkat edin. Ayrıca gittiğiniz güzellik merkezinin genel hijyen kurallarına önem verdiğinden emin olun. Zira sağlıksız bir merkezde, sağlıksız manikür-pedikür malzemeleri kullanılarak yapılması halinde çeşitli mantar hastalıkları, hepatit B gibi hastalıklar bulaşabilir. Örneğin bir kişinin elinden ya da ayağından bir kesiden manikür-pedikür aletlerine bulaşabilecek bir hastalık, ikinci bir kişiye kullanılırsa ve o kişide de en ufak bir kesi varsa o hastalık anında o kişiye ulaşır. Bu sebeple kesinlikle en güvenilir güzellik merkezine gitseniz bile kendinize ait manikür-pedikür seti ile gitmenizi öneririz.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

Özellikle bayanlar tırnaklarını uzatırlar tabiki uzun olan bu tırnakların bakımı da oldukça zordur. Her kadının tırnak yapısı aynı değildir ve güzel görünmesi için bakıma ihtiyacı vardır.
Mesela bazı tırnak maskeleri ile tırnaklarınıza daha çekici ve güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Peki neler yapmalıyız ve ne yapılmalı bakalım arkadaşlar.

Doğal tırnak cilası
1 çorba kaşığı saf zeytinyağı ve yarım çorba kaşığı toz beyaz kili karıştırın. Kulak temizleme pamukları ile tırnaklarına sürün. Daha sonra ellerine doktor eldivenlerinden takın ve 10-15 dakika bekleyin.

Yumuşacık eller
Biraz limon suyu ve üç damla zeytinyağını karıştırın. Ellerinize uyguladıktan sonra yarım saat bekleyip daha sonra yıkayın. Limon suyundaki C vitamini elleriniz üzerindeki lekeleri engeller ve giderir. Ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling etkisi yapar. Zeytinyağı ise kuruluğu giderir ve ellerinizi nemlendirir.

Tırnaklarınız üstlerinden kırılıyor mu?
Aktarlardan temin edebileceğiniz lavanta yağını her akşam mutlaka tırnaklarına sürün. Tırnak eskisi gibi sertlik kazanacak, doğal bakım ihtiyacını giderecek sizde lavantanın muhteşem kokusuyla harika bir uyku çekeceksiniz.

Pekmezle tırnaklar renklensin
Bir çorba kaşığı pekmez ve sıcak suyu karıştırıp ellerinizi içine sokabileceğiniz bir kapa koyun. Su ılıyana kadar ellerinizi içinde bekletin. Daha sonra ılık ve temiz suyla yıkadığınız ellerinizi narince kurulayın. Kalan suyu sakın atmayın. Gece yatmadan önce kulak temizleme çöpleri yardımıyla tırnaklarınızın üzerine, kenarlarına, iç kısımlarına bu suyu sürün. Merak etmeyin, elleriniz yapış yapış olmayacak. Bir hafta içinde hem cildinizin yumuşadığına hemde tırnaklarınızın sarı renginin gittiğine ve pembeleştiğine kendi gözlerinizle şahit olacaksınız.

Sütle elleriniz bebek gibi
Bir çorba kaşığı ayran ve bir çay kaşığı süt tozunu karıştırın. Hatta bu karıştırma işleminizi ellerinizle yapın. Karşımı ellerinize iyice yedirin ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Karışımın kuruduğunu göreceksiniz. Kuruyan karışımı kese yapar gibi ellerinizle sıyırın ve ılık su ile duralayın . Sütte proteinler yüksek olduğundan cildinize sağlıklı bir ışıltı verir, cildi besler




 
Üst