Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sağlık ve Güzellikteki Yanlışlar

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
59
Puanları
48
Günümüzde güzel bir görünüme kavuşmak adına pek çok insan botoksla gençleşme, liposuctionla yağ aldırma, meme büyütme, burun estetiği gibi işlemler için estetik cerrahlara başvuruyor. Ancak estetik cerrahi ile ilgili kulaktan dolma bilgiler, hastaları hayal kırıklığına uğratıp, istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor.
Memorial Şişli Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Kaya Yıldız, estetik cerrahide doğru olarak bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.

1- “Estetik ameliyatlar sadece kış mevsiminde yapılır”
Estetik operasyonlar her mevsim yapılabilen ameliyatlardır. Ancak yazın gerçekleştirilen operasyonların sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır. Bu da estetik ameliyat yapılan ve dikiş atılan bölgenin güneşten korunması gerekliliğidir. Bunun için yüksek koruma faktörlü güneş kremleri, şapka ve şemsiye kullanılabilir.

2- “Benler ve cilt lezyonlarına bıçak değdirilmemelidir”
Halk arasında ciltteki benler ve benzeri oluşumlar için “Bıçak değerse daha kötü olur” şeklindeki söylemle, ameliyatın zararlı olduğu yönünde yanlış bir inanış vardır. Oysaki vücudun belli bölgelerinde ben sanılan oluşumlar cilt kanserinin habercisi olabilir. Bu oluşumlar bir dermatoloji uzmanına başvurulmadığı ve gerekli kontroller yapılmadığı takdirde, ölümle sonuçlanan ciddi tablolara kadar gidebilmektedir. Bu nedenle bazı benlerin mutlaka alınması gerekir.

3- “Liposuction zayıflamak için kullanılan bir yöntemdir”
Liposuction, zayıflamak amacı ile değil, vücut şeklini düzeltmek için kullanılan bir yöntemdir. Örneğin bir kadın basen bölgesindeki fazlalıklardan egzersiz ve diyete rağmen kurtulamıyorsa bu yöntemden fayda görecektir. Tüm vücutta yaygın bir kilo artışı ya da obezite söz konusu ise; liposuction hastanın diyet ve egzersiz yaptıktan sonra veremediği yağları için uygulanır.

Botoks, halk arasında yanlış bilindiği gibi yılan zehri değil, bozulmuş konservelerde oluşan bakterinin oluşturduğu bir maddedir. Uygun dozlarda yapılan botoks ile cilt kırışıklıklarının tedavisinde son derece başarılı sonuçlar alınabilir.

5- “Düzenli botoks yaptırılmayan bölge ilk halinden daha kötü görünür”
“Kırışıklıklarından kurtulmak için botoks yaptıran bir hastanın cildi, ilacın etkisi geçtiğinde bir kez daha bu uygulamayı yaptırmadığı takdirde eskisinden daha kötü görünür” diye bir inanış vardır. Ancak bu yargı doğru değildir. Kişi botokslu görünümüne çok alıştığı ve eski durumunu hatırlamadığı için o bölge daha kötü oldu diye düşünür. Botoks uygulanan alan, uygulama yapılmayan dönemlerde daha iyi görünebilir ama asla daha kötü bir görünüm vermez.

6- “Meme büyütme ameliyatı olan kadınlar bebeklerini emziremez”
Silikon uygulanan bölge meme dokusundan bağımsız olduğundan böyle bir risk yoktur. Meme büyütme operasyonu sonrası bebek sahibi olan kişi, rahatlıkla bebeğine süt verebilir. Halk arasında yanlış bilindiği gibi meme protezlerinin yani silikonların 10 yılda bir değiştirilmesi gerekmez. Çünkü son yıllarda üretilen meme protezleri son derece güvenlidir ve patlaması mümkün değildir.

7- “Göz kapağı estetiği göze zarar verir”
Göz kapağı estetiği yaşlanmanın etkilerini yok etmek ya da düşük göz kapağı sorununu ortadan kaldırmak için yapılan önemli bir operasyondur. Bu ameliyatın göze zarar vermesi söz konusu değildir. Aksine birçok hastada ileri yaşta ortaya çıkan göz kapağı kaynaklı görme zorluğunun önlenmesi açısından çok önemlidir.

8- “Estetik ameliyattan sonra burun düşebilir”
Burun, yüze sabitlenmiş bir yapıdır Dolayısıyla doğru yapılmış bir burun ameliyatından sonra yıllar geçse de burun ucunda düşme olmamaktadır. Burun ameliyatları konusunda toplumdaki yanlış inanışlardan biri de burun tamponlarının hastaya acı verdiğidir. Ancak yıllar önce yapılan burun ameliyatlarındaki gibi gazlı bezden yapılan burun tamponları yerine “silikon” denilen yumuşak maddelerden yapılan ve alınırken acıtmayan tamponlar kullanılmaktadır. Bazı hastalarda ise tampon uygulamasına gerek bile kalmayabilir.

9- “Plastik cerrahlar sadece estetik ameliyat yapar”
Estetik ameliyatlar, plastik cerrahların yaptığı operasyonların yalnızca yüzde 20- 30’unu kapsamaktadır. El cerrahisi, yüz yaralanmaları, doğumsal anomaliler, açık yaralar, cilt kanserleri, yanığın erken ve ileri dönem bozuklukları gibi birçok alanda ameliyatlar gerçekleştirilmektedir.

10- “Plastik cerrahlar dikiş attığında ciltte iz kalmaz”
Bir yer yaralandıysa ya da kesilip dikildiyse mutlaka iz kalır. Plastik cerrahlar ameliyatlarda izi saklamak ve daha az belirgin hale getirmek için gerekli donanıma sahiptir; ancak izleri tamamen yok etmek mümkün değildir. dikiş izi

KEsinlikle diyebilirimki Elimizdeki Güzelliğin Değerini Bilmeliyişz Ve Sağlıklı Doğal Biçimde Bakım Yapmalıyız...
 
Üst