Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sureler anlamları sırları

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
SÜBHANEKE DUASI ANLAMI
Sübhanekâllahümmeve bihamdik(e).Ve tebare kesmük(e).Ve teâlâ ceddük(e).[Ve celle senâük(e)]Ve lâ ilâhe gayrük.
ANLAMI
Allahım! Seni tesbih eder,Sana hamd ederim.Senin adın mübarektir.Senin şanın yücedir.[Senin övgün uludur.]Senden başka Tanrı yoktur.

ETTEHIYYÂTÜ DUASI ANLAMI
Et-tehıyyâtü lillâhiVessalevâtü vettayyibât.Es selâmü aleykeEyyühen nebiyyüVe rahmetullâhi ve berakâtüh.Es selâmü aleynâve alâ ibâdillâhis-sâlihîn.Eşhedü en lâ ilâhe illallahVe eşhedü enne MuhammedenAbdühû ve rasûlüh.
ANLAMI
Beden ve mal ile yapılan ibadetler,dualar,senalar Allah içindir.Selâm sana,Ey Peygamber!Allah’ın rahmeti ve bereketi sana olsunSelam ve esenlik bize veAllah’ın sâlih kullarının üzerine olsun.Şahidim ki Allah’tan başka ilah yoktur.Ve Şahidim ki Hz.MuhammedAllah’ın kulu ve peygamberidir.

ALLAHÜMME SALLİ DUASI ANLAMI
Allahümme salli alâ MuhammedinVe alâ âl-i Muhammed.Kemâ salleyte alâ İbrâhîmeVe alâ âl-i İbrâhîm.İnneke hamîdün mecîd.
ANLAMI
Allahım! Rahmet et, Muhammed’eVe Muhammed’in ailesine.Tıpkı Rahmet ettiğin gibi,İbrahime veİbrahim’in ailesine.Şüphesiz Sen çok övülen ve şereflisin

ALLAHÜMME BARİK DUASI ANLAMI
Allahümme bârik alâ MuhammedinVe alâ âl-i Muhammed.Kemâ bêrakte alâ İbrâhîmeVe alâ âl-i İbrâhîm.İnneke hamîdün mecîd.
ANLAMI
Allahım! Mübarek et, Muhammed’iVe Muhammed’in ailesini.Tıpkı Bereketlendirdiğin gibi,İbrahim ve ailesini.Şüphesiz Sen çok övülen ve şereflisin

RABBENA ÂTİNA DUASI ANLAMI
Rabbenâ âtinâ fid dünya haseneten.Ve fil’âhirati haseneten.Ve kınâ azâben nâr

ANLAMI
Rabbimiz! Bize Dünyada iyilik,Âhirette de iyilik ver.Ve bizi Cehennemden koru

RABBENA’ĞFİRLİ DUASI ANLAMI
RabbenağfirlîVe li vâlideyyeVe lil mü’minîneYevme yekûmül hisâb

ANLAMI
Rabbimiz!Affet. Beni,Anne, babamıBütün inananları,Hesap gününde

KUNUT DUALARI-1 ve 2 ANLAMI
Allahümme innâ nesteıynüke.Ve nestağfiruke ve nestehdîk.Ve nü’minü bike ve netûbü ileyk.Ve netevekkelü aleyk.Ve nüsnî aleyke’l hayra.Küllehû neşkürük.Ve lâ nekfürük.Ve nahleu ve netruküMen yefcüruk

ANLAMI
Allahım! Bize yardım et,Bizi affet,doğruluğa ilet,Sana inanır,Sana tövbe eder,Sana güveniriz.Her hayrı Senden bilir,överizSana şükrederiz.Sana nankörlük etmeyiz.(Hayatımızdan) çıkarır ve terk ederiz,Sana isyan edeni.
Allahümme iyyâke na’büdü.Ve leke nusalli ve nescüdü.Ve ileyke nes’â.Ve nahfidü nercû rahmeteke.Ve nahşâ azâbek.İnne azâbeke bilküffâri mülhık. Allahım! Yalnız Sana ibadet eder,Sana namaz kılar ve sana secde ederiz.Sana koşarız.Senin rahmetini ümit eder,Azabından korkarız.Azabın inkarcılara ulaşır.

AYET’EL KÜRSİ ANLAMI
Allahu Lâ ilâhe illâ hüvel HayyulKayyûmLâ te’huzühû sinetün velâ nevmLehû mâ fi ssemâvâti ve mâ fil ardMenzellezî yeşfe’u ındehû illâ bi iznihYa’lemü mâ beyne eydîhim ve mâ halfehümVe lâ yuhîtûne bişey’in min ılmihî illâ bimâşâeVesi’a kürsiyyühüs semâvâti vel ardVelâ ye’ûdühû hıfzu hümâ Ve hüvel aliyyül azîm

ANLAMI
Allah, O’ndan başka ilâh yoktur.Diridir. Her şeyi idare eden yönetendir.O’nu ne uyuklama tutar ne de uyku.Göklerde ve yerde ne varsa O’nundur.İzni olmadan O’nun katında kim şefaat edebilir?O, kullarının yaptıklarını da yapacaklarını bilir.O dilemedikçe insanlar O’nun ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.O’nun Kürsüsü (Hakimiyeti) gökleri ve yeri içine alır.Onları koruyup gözetmek O’na zorgelmez.O, Yücedir, büyüktür.

KADİR SURESİ ANLAMI
İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr Ve mâ edrâke mâ leyletül kadr Leyletül kadri hayrun min elfi şehrTenezzelül melâiketü ver Rûhu fihâBi izni Rabbihim min külli emrSelâmün hiye hattâ matla’il fecr.

ANLAMI
Biz onu (Kur’an-ı) Kadir Gecesinde indirdik.Kadir Gecesinin ne olduğunu senbilir misin?Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.Melekler ve Ruh (Cebrail) o gece,Rablerinin izni le her iş için inerler,O gece sabaha kadar selamettir.
 
Üst