Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sanık bunalınca...

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Bazı filmlerde görürsünüz, tanıklar, zanlılar, avukat yada savcıların sorularına yalnızca "evet" veya "hayır" diye cevap verebilirler, açıklama yapmaları yasaktır. Bu kuralın bazı yararları bulunabilir. Ancak bir hukukçu, bu kuraldan yararlanıp ustaca sorular sorarak tanığı zor duruma düşürebilir, ağzından istediği cevapları alabilir.
Sürekli "evet-hayır" diye cevap vermek zorunda kalan bir tanık-zanlı çok bunalmış, hakime "Sayın hakim, izin verirseniz sayın avukata bir soru soracağım; ama o da benim gibi yalnızca evet veya hayır diyebilsin" demiş. Fıkra bu ya, hakim de izin vermiş. Bunun üzerine zanlı avukata dönüp "Sayın avukat, hala uyuşturucu kullanıyor musunuz?" diye sormuş. Avukat "Hayır" deyince zanlı keyifle hakime dönüp "Başka sorum yok" demiş.

Bu fıkrada ki avukatın işi zordur. Açıklama yapamadığı sürece, evet de dese, hayır da dese, -en azından- bir zamanlar uyuşturucu kullandığı düşünülecektir. :))
 
Üst