Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Yufkalı kadayıf tatlısı

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
  • 3 yufka
  • Yarım kg kadayıf
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Şurubu için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
[h=3]Yufkalı kadayıf tatlısı hazırlanışı[/h]Yufkalı kadayıf tatlısı: Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda.

  1. Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın.
  2. Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın.
  3. Kadayıfı tel tel ayırın.
  4. Bir yufkayı tezgaha serin.
  5. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.
  6. Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın.
  7. Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin.
  8. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  10. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin.
  11. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  12. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
  13. Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin. Servis tabağına alın.
  14. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.
Yufkalı kadayıf tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
 
Üst