Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sevmek nedir?

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
SEVMEK NEDİR?



Tüm şarkıların ana temasını oluşturan, yaşamın sebebi, anlamı olarak görülen, tüm canlılar için hava kadar, su kadar, gün ışığı kadar elzem olan sevgi nedir?
Sevgi neden hem kanatlanıp uçmak isteyeceğiniz kadar mutlu edip yaşatan, hem de en sevdiginizin hayatını elinden alacak kadar öldürücü olabilen, ya da kendi canınızdan vazgeçirebilen bir duygudur.
Sevmek nasıl bir sihirdir ki, bir insanda hem umudu, hem umutsuzluğu yaratabilir.Nasıl bir duygudur ki, hem mutluluk hem ızdırap gözyaşları döktürebilir.Şair olmayana bile şiir yazdırıp, gece yarıları uykudan uyandırır. Birçok güzel şarkıya, şiire, romana ilham kaynağı olur. Nasıl bir duygudur ki, bir damlası için bile günler, geceler boyu uykusuz bırakabilir, yemeden içmeden kesip, hasta edebilir.
Her türlü yaşamsal riske rağmen , uzaklarda bir yerlerdeki bir sevileni 5 dakikacık görebilmek için, kilometrelerce yolu gitmeyi göze aldıran,bazen kralları,kraliçeleri tacından tahtından vazgeçiren, bazen uğruna savaşlar çıkarılabilen sevgi nedir?
Sevgi doğal bir duygu mudur? Yoksa yaşanıldıkça öğrenilen, beslenip büyütülebilen, yaşam koşullarının şekillendirdiği bir duygu mudur? Kontrol edilebilen bir tepkisellik midir?Yoksa her ortamda ve şartta varlığını sürdürebilen, dirençli, çelişkilerden arınmış, güçlü bir duygu mudur?
Kimine göre sevgi Yüce Tanrının insanlara bahşettiği yüce bir duygudur.Gönül kapısını o açar o kapatır.Kimine göre insanın egosunun bir ürünüdür. Benliğimizin sevilme ihtiyacını karşılamak için, birini ya da bir şeyi sever,onun da bizi seveceğini düşünürüz. Kimine göre sevgiyi doğuştan itibaren bulmus, sevginin var olduğu ortamlarda büyümüş insanlar bilir sevginin anlamını önemini.
Peki hiç sevgi görmeden büyümüs insanlarda yok mudur bu duygular?Hayvanların yavrularına nasıl sarılıp, onları besleyip büyüttüklerini hiç izler miyiz? Onlara kim öğretti peki evlat sevgisini? Bir köpeğin sahibine olan kayıtsız şartsız sevgisinin,bağlılığının sebebini kim izah edebilir. Sevmek sebeplere dayalı, çıkar ilişkilerine dayalı bir duygu mudur. Sebepler ortadan kalkınca sevgide mi bitmelidir?
Sevmek sadece karşı cinse duyulan ve ondan beklenen bir duygu mudur? Yoksa evimizdeki küçük bir köşeyi, küçük bir eşyayı, saksıdaki bir çiçeği, tarladaki başak tutmuş ekini, hatta üstünüzde uçarken çirkin sesiyle gaaklıyan bir kargayı, bir guguk kuşuna farkedip, ona bile sevgi ve hoşgörüyle bakabilmek midir?
Gökyüzüne başımızı kaldırdığımızda tepemizdeki kara bulutları görüp, hüzünlenmek surat asmak yerine, o bulutları yağmur yağdırıp toprağımıza bereket verecek, doğayı sulayıp yeşertecek olan nimet olarak görüp mutlu olmak mıdır?
Sevmek hiç tanımadığın bir çocuğun başını okşayabilmek, bir sokak köpeğine gece yarısı yemek götürebilecek kadar, karşılık beklemeden ve özveriyle yapılabilecek bir eylem midir? Sevginin azlığı çokluğu neyle ölçülmelidir? Bir ederi, bir bedeli var mıdır? Kimileri sevgi emek ister derler.Nasıl bir emektir bu? Sevdiğine kavuşmanın bedeli ne olmalıdır? Başka sevdiklerinden ve sorumluluklarından vazgeçmek mi, alışkanlıklarından, çevresinden, işinden, yurdundan vazgeçmek midir? Sevilen sevenden bunları beklerken, onun sevgisinin gücünü mü ölçmektedir? Yapılan fedakarlıkların büyüklüğü mü belirleyecektir sevginin büyüklüğünü.Ne kadarlık bir emek ispat edecektir sevgiyi.Peki sevilende belli fedakarlıkları yapabilecek midir tüm bunlara karşılık olarak.Bu tür koşutlar sevgiyi öldürmez mi, yok etmez mi?
Evet dostlar, işte sadece beş harften oluşan SEVGİ kavramı böylesine çok yönlü, böylesine kapsamlı, tüm canlıların bünyelerinde bulunan, bence var olmamızın ana kaynağı olan sihirli bir duygudur.Sevgi olmadan yaşamın hiçbir evresinde, hiçbir döngüsünde mutlu olmak mümkün değildir. Sevgi ile yapılan her şey,mecburiyetten yapılandan iyi olacaktır. Sevgiyi ancak, sevgiyle bakan gözler görebilir.Sevgiyi ancak yüreğinde sevgiyi hissedenler anlayabilir. Yüreğinde sevgiyi barındıranlar,başkalarına kötülük edemezler. Sevgi kötülüğün panzehiridir. Sevgi, yaşama bağlanmanın en güçlü bağıdır.Sevmek, Yaratana yakın olmanında yoludur. Çelişkilerden, bencillikten, maddiyattan ve çıkar duygusundan arınmış, saf, tertemiz duygularla sevmeyi, sevilmeyi hepimiz için canı gönülden dilerim.
Her şey gönüllerinizce olsun.(yorumlarınızı görüşlerinizi beklerim.)

ORBEY
02/04/2013


SEVGİYE DAİR BİRKAÇ SÖZ:

Birisini seviyorsanız, gitmesine izin verin.Geri dönerse her zaman sizindi ve eğer geri gelmezse, hiçbir zaman sizin değildi. (Kahlil Gibran)

Gerçek sevgide diğer kişinin iyiliğini istersiniz. Romantik sevgide, diğer kişiyi istersiniz.(Margaret Anderson)

Gerçekten sevenler, karşılık beklemeden sevenlerdir. (Ahmet Hamdi Tanpınar)

Sevip te kaybetmek, hiç sevmemiş olmaktan daha iyidir.(Seneca)

Büyüklerine saygı, küçüklerine şevkat göstermeyenler, bizden değildir. (Hz.Muhammed)

Sevgiyle düşünün, sevgiyle konuşun, sevgiyle davranın.Her ihtiyacınız karşılanacaktır.(James Allen)

Sevgi, dünyadaki yaşamın aktığı nehirdir.(Henry Beecher)

Aşk ve öksürük saklanamaz.(George Gebert)

Konuşulan aşk kolayca bir kenara atılır ama, gösterilen aşk, karşı konulmazdır.(Stan Mooneyham)

Sevgi, bir ilişkiden bencillik çıkartıldığında kalan şeydir.(Nick Richardson)

Tolerans ve kişisel farklılıklara saygı, sevginin devam etmesini sağlayan yakıtlardır.(Tom Hannah)

Aşk, sürekli birbirine bakmak ile değil, birbiri ile aynı yöne bakmak ile gelişir.(Antoine Exupery)
Sevginin en güzel ispatı, güvendir.(Joyce Brothers)

Sevmek acı çekmektir, sevmemek ölüm.(Aristotoles)

 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Gerçekten sevenler, karşılık beklemeden sevenlerdir. (Ahmet Hamdi Tanpınar)
 

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48
Allah ın bize bahşettiği o en yüce duyguyu heryönüyle çok güzel anlatmışsın... yüreğine dile getiren ellerine sağlık...
Acı olan o ki, o en yüce ve tertemiz duyguyu, ne beynin ne hiçbir uzvun bile söz geçiremediği yüreklerdeki o sıcacık duygu hin fikirli ve kirli ve kıymet bilmez kalplerde helak oluyor...
Sevmeyi bilen yürek ne güzel yürektir...
Sevilmenin değerini bilen yürek ise ondan daha erdemlidir...
Sevgimden eminim ama sevildiğimi bilemem... işte makbul olan karşı tarafa da sevildiğinin güvenini verebilmektir...
Sevgi hem dilde hem tavırlardadır...
Uzaktan sevda olmaz... Seven sevdiğini yanında ister... Yanında olmayan da zaten sevmiyordur...
ideal olan sevdiğiniz tarafından sevilmektir... dilerim kimse karşılıksız sevdalara tutulmasın...
Bir yürekte birden fazla kişiye sevda olmaz...
Dolu kalbe girmeye çalışan kişi şerefsizlerin en şerefsizidir...
Sevgi nin cinsellikle ilgisi yoktur... Cinsellik sevdayı süsler...
Sevdalar ebedi olmayabilir... Başlar ve biter... Ancak doğrusu odur ki sonrasında eski yaşanmışlıklar hatırına
saygı göstermektir...
Sevmeyi bilen gönüllere selam olsun...
Sevilmeyi bilmeyen gönüllerin de Allah belasını versin...
 

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Her görüşün bir felsefesi vardır, varlık nedir, varlık var mıdır, etik nedir vs...

sevginin felsefesi de olmalı kitaplarda; bir çok filozofun duygulara da yorumları vardır

Tartışalım, sevgi nedir, var mıdır? Aşk diye bir şey var mıdır? Çıkar gereği midir, bitebilir mi ya da unutulur mu?

Kadın mı daha çok sever erkek mi?

Sevginin gururu olur mu? Ya da acısı nasıldır, geçebilir mi?

Yalan mıdır, gerçek mi?

Sorular çoğaltılabilir.

Söz sizde
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
 

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Birisini seviyorsanız, gitmesine izin verin.Geri dönerse her zaman sizindi ve eğer geri gelmezse, hiçbir zaman sizin değildi.
 

Hira

MayısFM Dj yi
Katılım
21 Şub 2014
Mesajlar
134
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Ankara
Çook güzel bir anlatımla çok güzel bir yazı okudum. Emeğinize kaleminize sağlık.
Sevmenin tanımı herkese göre değişen bir şey değildir. çok fazla soruyuda gerektirmez aslinda SEVMEK nedir diye soramayız. Herkesi neyi nasıl seveceğide değişiklik gösterir. Çiçekler mesala sadece seversiniz suyunu verirsiniz belki bir kaç güzel söz hiç karşılık beklemeden severim dersiniz ama illaki açmasini yada dahada büyüyüp yeşermesini beklersiniz:) işte sevgi emek ister dediğimiz budur çiçeğimizi daha güzel görmek bizim bahşişimizdir.
SEVMEK için sebeb gerekmez koşulsuz sevmektir önemli olan. Sevmenin sonu ve sınırıda yoktur.Sevmek hayatın ta kendisidir..
Hemen uzunca bir yazı hazırlamalıyım güzle bir konuya değinmissiniz. Teşekkürler
Sevgiyle kalın
 

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Çok haklısınız kıymetli Hira; tabii ki sevmenin anlamı tek ve mutlaktır. Ederi de yoktur bedeli de. Ben yazımda sadece, günümüzde adına sevgi denilen, ama aslında sevmeyle , sevgiyle hiç bir alakası olmayan, bazı davranışların neden yapıldığı sorulduğunda "çok seviyordum da ondan" diye, adeta sevgi gibi harika bir duyguya, şeytani hesaplar bulaştırmaya çalışan insanların, kafalarındaki sevginin anlamının ne olduğunu anlamaya ve sorgulamaya çalışmıştım.
Adam aşık , adam çok seviyor ama kendisini reddetti diye sevdiğine bilmem kaç bıçak darbesi vurup öldürebiliyor. İnsan sevdiğine kıyabilir mi? Ama kıyıyorlar. Adam seviyorum diyor. Sevdiğini alamazsa, adını dillere düşürüyor. Seviyorum diyor, anasını istemiyor. Ailesini istemiyor, saçının rengini, dünya görüşünü yada çevresini değiştirmesini istiyor.
Örnekler çoğaltılabilir. Ben yazımda sevgi gibi kutsal bir duyguya, bu türlü sakat duygu ve öngörülerle yaklaşanların beyinlerindeki sevgiyi sorgulamak istedim. Zaten yazının sonunda da kendi düşüncemi kısa ve öz belirtmeye çalıştım.
Değerli yorumunuza ve yazıma anlam katan, üstünde düşünmeye yönelten değerli katkınıza çok teşekkürler.
 
Üst