Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Ramazan Bayramında Yapılacaklar

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
66
Puanları
48
Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dini bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Dini bayramlarımız daha gelmeden heyecan başlar. Alışveriş hareketlenir, bayramlıklar alınır, mutfak malzemeleri daha özenli bir şekilde hazırlanır, şekerler-tatlılar tedarik edilir…


Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı Fıtır bayramı"adı da verilmektedir.

Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocukların, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte ALLAH'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan'ın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.


Bayramlarda eğlenmek ve hattâ oyunlar oynamakta bir sakınca yoktur. Ancak, İslâmî kuralları, haramı, helali, utanma duygusunu, ağırbaşlılığı, israfı ve kâfirlere özenip onlara benzememeyi akıldan çıkarmadan, müslüman şahsiyetine yakışır bir şekilde olmasına dikkat etmek gerekir

Bayram esnasında yapılması gerekenler de yazılır çizilir, her camide anlatılır. Küskünlerin barışması, garip-gurebanın kollanması, akraba-arkadaş-dostların ziyaret edilmesi, ölmüşler için dua okunması…
Görüldüğü gibi, bozulmuş toplumsal dengelerin düzeltilmesi, arızaların giderilmesi için ne gerekiyorsa istenmiş. Yoğun günlük koşuşturmalar içerisinde, bir yılda unutulmuş, ihmal edilmiş insani vazifelerin bir daha hatırlanması temin edilmiş.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
RAMAZAN Bayramının ilk günü bişi ekmeği ve un helvası kavurulur misafirler için. ÇOCUKLAR içinde mendillere veyada keseleree bozuk para birazda şeker ile sevindirmek amaçlı hediyeler hazırlanır.
 
Üst