Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Midye Tatlısı

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

[h=3]Malzemeler:[/h]1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fiske tuz
1/4 paket yaş maya
Aldığı kadar un

İçi İçin:
Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)

Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 – 2 damla limon suyu

[h=3]Yapılışı:[/h]Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Bir kapta süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve mayayı elinizle karıştırın.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. 15 – 20 dk. kadar dinlendirin.
Hamuru 10 parçaya bölün.
Her 10 parçayı da 5′e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın.
5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın, sonra sıkıca rulo yapın.
Rulodan yaklaşık 1 cm.’lik parçalar kesin.
Kestiğiniz parçalar, zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın.
İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın.
Tepsiye dizdiğiniz midye şekilli tatlının üzerine erimiş tereyağı – sıvı yağ karışımı sürün ve 180 – 190 derecede kızarana kadar pişirin.
Tatlı sıcak – şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin.
Afiyet olsun…
 
Üst